Tanasković: I bez tajnih dokumenata jasno je da je Stepinac znao za zločine ustaša

Profesor Darko Tanasković, član nekadašnje Mešovite komisije SPC i Hrvatske biskupske konferencije za utvrđivanje istorijskih činjenica u "slučaju" Stepinac

Ostavite komentar


  1. Danas iz Kaptola tj katoličke crkve Hrvatske objavili knjigu o spašavanju Srba i Jevreja od strane Stepinca. I to objavi strana pro ustaška RTL.

  2. Okante se prezvakavanja istorije I corava divana.Radite da Srbija me nosi pelene a to Darkic igraj SAH.

  3. Svi ustaski koljaci imali su unapred crkveni oprost. Govoriti o Stepincu a ne znati za katolicki institut oprosta je teski diletantizam.

  4. Kadare Neki Koji serbe naziva istorocarem po c’ne da se udvara,potcinji, povinuje, obozava i postane poltron diktatorial, uzurpatora vlati kao sto je bio Slobodan Milosevic a anamo da je profesor Tanaskovic bio njegovo debelo crevo Tako da je od tok trenutka on Nema veze sa istoroj jet iszoroja kao Maula ne trupi ptidttadnost.

  5. Naravno da je znao, isto kao sto i patrijarh Irinej zna da su Mladic i Karadzic organizovali grozne zlocine u BiH. To mu medjutim ne smeta da ih smatra srpskim herojima. Dokle god je stanje uma medju crkvenim sluzbenicima na tom nivou bice i zlocinaca koji se smatraju junacima. Nisu svesni da velicanjem zlocinca iz redova svog naroda, ustvari velicaju svoje krvnike.

    1. Oni sto su stradali od Stepinca su stradali jer su bili pogresnog verskog nazora i ne mogu se ni u broju poredititi sa onima koji su zaglavili u nasilnom rusenju Jugoslavije, napadima na JNA i imali su krvave ruke.

    2. Ma nije valjda? A, da nije Vaš pokušaj da Mladića, Karadžića i Rrpubliku Srpslu, uzdignete do ranga Hitlera i nacističke Nemačke, samo providni pokušaj da se u dimu tih Vaših „petardi“ prikriju zločini Hrvata i muslimana, koji su, kao „hrvatsko cvijeće“, činili tokom dva svetska rata? Da nije ovaj „genocid“ u opšptini Srebrenica, pokušaj da se prikrije zločin u kome je nestalo blizu miloin Srba, nezavosno od toga da li su nestali u jamama i logorima ili, kroz pokršatavnje i proterivanjem?! Ko od bivše „braće“, ili, na tom divnom Zapadu pominje taj genocid? Da se malo probližimo, ko pominje srpske žretve u okolini Srebrenice? Meni se čini da vi niste svesni da veličanjem tudjih zločina, pokušavate da sakrijete svoje krvnike?! Ako je Biljana Plavšić, kao žena pollitičar, koja anije imala veze sa ratom, osudjena kao ratni zločinac, nemojte mi govoriti da Kardinal Stepinac nije znao šta se dešavalo na teritoriji NDH gde je „zbrisano“ oko milion Srba? Zar su, iz današnje perspektive, za to, zaista, potrebni bilo kakvi dokazi i dokumenti?

  6. Папу треба звати његовим именом а то је Франциско. Нема ниједан разлог зашто би Срби користили хрватско име за папу. Поготову што се он и у свету не зове Фрања него Франциско. Срби и српски језик нису ни на један начин инфериорни у односу на Хрвате и хрватски језик па нема потребе да се то крије.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.