Tatjana Babić četiri godine nezakonito vodila Agenciju?

Upravni sud vratio na ponovno odlučivanje odluku o izboru direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Ostavite komentar


  1. S tim u vezi, 17. marta 2013. godine Agencija je saopštenjem za javnost konačno priznala da su se u prethodnom periodu takođe desile nezakonitosti i nepravilnosti pri zapošljavanju u Agenciji putem pravno defektnih i pristrasnih javnih konkursa, te da će se otkloniti štetne posledice za ostale kandidate-učesnike javnih konkursa. Nažalost, do današnjeg dana se nisu otklonile štetne posledice te se sa burazerskim zapošljavanjem u Agenciji nastavilo a što je sadržaj i podnetih predstavki građana skupštinskom odboru za pravosuđe i državnu upravu koji ništa nije preduzeo iako je zakonom ovlašćen da vrši nadzor nad radom Agencije. Agencija sve do kraja 2013. nije posedovala kao obavezan Pravilnik o pupunjavanju radnih mesta u stručnoj službi Agencije a na osnovu kojeg su se u pisanoj formi utvrdili kriterijumi i merila za izbor na radna mesta. Takođe, na osnovu kr.prijava podnetih od nezadovoljnih kandidata a ne direktora i ostalih sl.lica Agencije, pred nadležnim JT u Beogradu u toku su kr.postupci zbog izvršenja kr.dela zloupotreba sl.položaja upravo zbog nezakonitog i burazerskog zapošljavanja u Agencije. Na samom kraju, postoje dokazi da su članovi Odbora Agencije kao kontrolno-nadzorno telo nad radom direktora Agencije, o svemu bili obavešteni i to pisanim putem, naročito uvažena Dragana Kolarić, ex član i predsednik Odbora Agencije a sada uvaženi sudija USS gde je u poslovnom i prijateljskom okruženju upravo Tatjane Babić, takođe "istaknutog" pravnika. Toliko o vladavini prava i borbi protiv korupcije u javnom sektoru, te komunitarnog Poglavlja 23.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.