Ministarka Tatjana Macura čestitala Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 1foto FoNet/Kabinet

Ministarka bez portfelja zadužena za oblast rodne ravnopravnosti, političkog i ekonomskog osnaživanja žena i sprečavanja nasilja na ženama Tatjana Macura, čestitala je danas građanima Srbije i Srbima širom sveta Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je izrazila „podršku i posvećenost ravnopravnosti i jednakosti“ svih građana i poželela da praznik jedinstva, slobode i naciopnalne zastave bude „podsećanje na zajedničku odgovornost da radimo na izgradnji društva u kojem svi imaju jednake šanse i prava na dostojanstven život“.

Macura je posebno istakla „položaj Srba na Kosovu i Metohiji, čija su prava na život i opstanak ponovo ugrožena“, i poručila da im pruža „makar morlanu podršku uz neizmernu zahvalnost za žrtve koje podnose“ u ime celog naroda.

„Neka nas duh jedinstva inspiriše da zajedno radimo na stvaranju pravednijeg i jednakijeg društva za sve. Našim građanima i svim Srbima u svetu želim mir i prosperitet, uz stih himne ‘sloga biće poraz vragu’, srećan nam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave!“, navodi se u čestitki ministarke Tatjane Macure.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari