Funkcioner Srpske radikalne stranke Zoran Krasić izjavio je da od juče teče rok za žalbu na izmenjenu optužnicu Tužilaštva u Hagu protiv lidera radikala Vojislava Šešelja. Krasić koji je i pravni savetnik Šešelja, na konferenciji za novinare je rekao da najnovija verzija optužnice ima 14 tačaka i da je „neuredna kako se niko ne bi u njoj snašao“.

Funkcioner Srpske radikalne stranke Zoran Krasić izjavio je da od juče teče rok za žalbu na izmenjenu optužnicu Tužilaštva u Hagu protiv lidera radikala Vojislava Šešelja. Krasić koji je i pravni savetnik Šešelja, na konferenciji za novinare je rekao da najnovija verzija optužnice ima 14 tačaka i da je „neuredna kako se niko ne bi u njoj snašao“. On je rekao da Šešelj pet godina čeka odgovor na pitanje – zašto ne poštuje njegovo pravo na ekspeditivno suđenje i odbacio navode Haškog tribunala da je Šešelj tražio odlaganje početka suđenja.
„Vojislav Šešelj nikada nije podneo ni pismeni ni usmeni zahtev da mu suđenje počne marta 2008. godine“, naveo je Krasić i dodao da lider radikala „nijednim svojim potezom nije odugovlačio početak suđenja i da nikada nije tražio dodatno vreme za pripremu odbrane“.
On je rekao da po odluci Pretresnog veća, nekoliko stotina hiljada stranica materijala treba prevesti na srpski jezik i dostaviti Šešelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari