Posle remija sa bukureštanskim Dinamom (0:0) i kanadskim Torontom (1:1), fudbaleri Partizana ostvarili su prvu pobedu na pripremnim utakmicama u Antaliji, a oba gola protiv austrijskog Šturma – 2:1 (1:1) dali su novi strani napadači u dresu srpskog šampiona, kojima bi uskoro u Humskoj mogao da se pridruži južnoafrički krilni vezista Sifive Šabalala.


Iz Milana (na pozajmicu do kraja sezone) dovedeni ganjanski špic Princ Tejgo doveo je crno-bele u vođstvo već u 16. minutu, glavom posle odlično izvedenog kornera Stefana Babovića. Za kombinovani sastav ekipe iz Graca izjednačio je Patrik Volf (40), dok je Argentinac (na probi) Leandro Kusko (70) pribrano reagovao na odbijenu loptu posle šuta Saše Ilića i doneo trijumf našem timu, za koji su juče još debitovali pozajmljeni Dominik Adija (centarfor Milana iz Gane) i (treći put u karijeri) iskusni organizator igre Zvonimir Vukić.

-Zadovoljan sam rezultatom. Bili smo „teži“ nego protiv Toronta, ali i organizovaniji protiv odličnog Šturma. Tejgo polako ulazi u naš ritam, ali mora još da poradi na nekim stvarima. Adija je pokazao brzinu i kvalitet u igri na kontranapade, što je odlično za Evropu. Videćemo kako će se snaći protiv zatvorenih protivnika u Srbiji i da li ćemo zadržati Argentince – prokomentarisao je posle meča trener Aleksandar Stanojević i izrazio želju da intezivirana borba za (neostvarenu mu želju) Šabalalu iz Kajzer Čifsa „ne rezultira tromesečnom pozajmicom“

-Radimo na tome, možda ga dovedemo već do kraja ovog prelaznog roka – tvrdi predsednik crno-belih Dreagan Đurić, koji bi da iskoristi činjenicu da Notingem Forest nije ponudio ugovor najboljem fudbaleru Južne Afrike u 2010. posle nedavne probe u Engleskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari