TV K1 se do septembra nije bavila litijumom, a sada prednjači: Šta je uticalo da se promeni uređivačka politika?

Ostavite komentar


  1. Lepo. „Čisto“ novinarski, ali tendenciozno. Čisto – samo objavljeni podaci i izjave drugih. Tendenciozno: nedostaje glavna stvar: kontekst u kome se termin „litijum“ pominje; to što se neki termin pominje ne znači da se nužno zauzima jedna strana! Učiniti nešto značajno bi značilo proveriti taj aspekt, ovako je samo mahanje besmislenim brojkama.
    Drugo: a možda se radi o maloj, lokalnoj televiziji, u kojoj radi par ljudi, i da su avgusta bili na odmoru, a da je od septembra počela jesenja programska šema, u kojoj su autori ponovo počeli da snimaju svoje emisije?
    Treće. Sebi sam smešan što polemišem s davaocem izjave za tekst, ali: Mahanje REM-om („trebalo bi da se REM pozabavi“) u kontekstu izbora tema u programu je neumesno, emocionalno i neosnovano. Po kom članu kog propisa je REM ovlašćen da sudi o ovome? Da ne govorimo kolika je autohibernacija u kojoj se REM održava i ekstremne pojave u elektronskim medijima.

  2. Ovi sa K1, bukvalno svaki dan pokreću temu litijuma i to tako što pokrenu, kao, neku temu izokola a goste uvek na kraju pitaju šta misle o kopanju litijuma. A gosti, naravno uvek na strani kopanja.
    Ima nečeg i dobrog u tome, ako se zagadi priroda neće nam trebati izbori DA RAZJURIMO BANDU

  3. tema privlaci gledaoce. TV prati ono sto privlaci gledaoce, mora da podigne goedanost necim. Da konkurise drugima sa kabla. ne vidim teoriju zavere.
    Svako nadje nesto oko te teme i iz svog ugla.

  4. Što se tiče zakonskog okvira koji regulise rad REM-a
    Članovi 7 i 61 Zakona o elektornskim medijia
    Pravilnik o zastiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga
    K1 se nije bavila litijumom ni pre avgusta.
    U julu na ovoj TV litijum je pomenut 54 puta sto je 10 puta manje od Informera

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.