Tendencioznim informacijama narušava se ugled Vlade

Demanti Ministarstva finansija na tekst "Lice sa Interpolove poternice dobilo posao od države"

Ostavite komentar


  1. Vidimo ovde jednu istinu, Ministarsva finansija koja se tiče samog tendera i demanti samog lista Danas, koji idu u širinu, pa ostaje čitaocima da se sami opredele.Za mene ima istine i u jednom i u drugom tekstu.Malo je mesta da bih to obrazlagala.

    1. Baš me zanima koju to istinu sadrži demant Ministarstva finansija?
      Danas je napisao da je ugovor dodeljen konzorcijumu koji čini i firma kriminalca Gice, i tako i jeste, jer je MF donelo odluku da se tom konzorcijumu dodeli ugovor.
      Na tu odluku drugoplasirani konzorcijum Nites je uložio prigovor Upravi za zaštitu prava ponuđača i prigovor je usvojen, odluka MF ukinuta, i na taj načim MF „bukvalno“ primoran da poštuje zakon i da posao ne poveri onome kome su hteli – kriminalcu Gici!

  2. Ne treba demantovati (dez)informacije Danas-a, jer im se time samo podize naruseni rejting. Svima je poznato da se oni bave svim i svacim, samo ne istinom i pravim stvarima za Srbiju.

  3. Kako to MF moze samostalno da nabavlja racunarsku opremu, kada jasno postoji Uredba Vlade da se racunarska oprema za celokupnu javnu upravu i administraciju obavlja centralizovano, kroz proces Centralne javne nanavke koju sprovodi Uprava za zajednicke poslove republickih organa. Naravno i ceo ovaj proces je pod znakom pitanja zbog interesa odredjenih firmi…

    A nabavka IS, opet se postavlja pitanje cemu sluzi novoosnovana Kancelarija za IT, kad je receno da ce se razvoj IS za drzavne organe voditi iz ove Kancarije…
    Znaci MF moze mimo svega?!

  4. Dobar policajac i novinar uvek moraju da imaju pouzdan izvor informacija koji ne odaju nikome, a ovde se izgleda pouzdanost svodi na telefonski poziv.
    Biće da je Ministarstvo finansija narušilo slobodu štampe kada je demantovalo informaciju koju je Danas objavio.

  5. Nista ne moze narusiti ugled Vlade kao izjave Ane Brnabic, ali to nikoga ne brine.Zasto?

  6. Greške u novinarstvu su moguće. Ako se demanti brzo objavi to je dobro ponašanje. Ako demantija nema onda je to malo veći problem u shvatanju novinarstva.

  7. Zapravo sve osim onog komentara sto je napisao Laki. To je verovatno zato sto botovi lupaju minuse mehanicki pa nisu skontali da zapravo lupaju minuse na nesto sto im odgovara. Desava se cesto. Ali stvarno, ko toliko nema srama da radi kao bot i protiv svog naroda?

Ostavite komentar


Društvo

"Nije važno koliko nešto košta, već šta se promoviše i u koje vreme": Predrag Voštinić o ceni koncerta Jelene Karleuše u Kraljevu 10

„Nije važno koliko nešto košta, već šta se promoviše i u koje vreme“: Predrag Voštinić o ceni koncerta Jelene Karleuše u Kraljevu

Koncert pevačice Jelene Karleuše na trgu u Kraljevu, koji je održan samo dan nakon što je ovaj grad zadesila tragedija kada je pet osoba poginulo, od čega troje dece, građane je koštao više miliona dinara, a Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta za Danas navodi da bi baš voleo da smo društvo koje bi bilo u stanju da na osnovu cene koncerta govori o njegovoj neophodnosti ili njegovom kvalitetu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.