Tender za staru železničku stanicu 1foto-FoNet-Marko-Dragoslavić

Istorijski muzej Srbije rapisao je tender za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u muzejski objekat, a procenjena vrednost radova nije navedena, objavio je danas portal eKapija.

Kako je sanacija fasada i krova izvedena, ovaj projekat se odnosi isključivo na unutrašnjost objekta i promenu namene celokupnog prostora uz minimalne intervencije na fasadnoj stolariji kao i manju intervenciju na krovu, navedeno je u tehničkoj dokumentaciji.

Pristup rekonstrukciji može se podeliti na više delova: rekonstrukcija ulaznog dela i prolaza ka peronima, rekonstrukcija podruma i odvajanje tavana, sanacija tavanica prvog sprata, rekonstrukcija stepeništa i ugradnja planiranih liftova, ispunjavanje svih muzeoloških kriterijuma i formiranje nove trafo stanice, prostora za dizel agregat i tehničke krovne terase.

Rok za prijavu na tender je 16. avgust.

Vlada Srbije je još u novembru 2020. godine donela zaključak da Istorijski muzej Srbije bude preseljen u objekat nekadašnje glavne Železničke stanice, koja je prethodno iseljena iz Savskog amfiteatra. (kraj) vem/dal

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari