Teodorović: Sraman izveštaj Etičke komisije FON-a

* Profesor i genetičar Miodrag Stojković smatra da je Etička komisija trebalo da predloži izricanje najstrože mere - javnu osudu, ali da i ona ne bi promenila činjenično stanje
Vanredna sednica Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka zakazana za sutra

Ostavite komentar


  1. Ovaj izveštaj Etičke komisije FON-a može biti sjajna stvar ako se gospoda profesori i akademici BU u medjuvremenu sete da su kičmenjaci i pronadju malo dostojanstva u sebi. Mogli bi pokrenuti sveopštu kontrolu akademskih diploma i radova, da se barem univerzitet spase potonuća. Bojim se,, ako se to ne uradi, da srpske diplome neće vredeti ni po lule duvana.

    1. Kako se neko ne seti da pročešlja druge doktorate na FONu pa i radove profesora tog fakulteta. Tu bi bilo toliko plagijata da bi jedino i najbolje rešenje bilo zatvaranje FONa.

    2. Sve je na prodaju: čast, dostojanstvo, koliko vidimo nauka ima najmanju cenu!
      Obraz za sitne pare, profesori!!!!

  2. Uzasan je toliki nedostatak samopostovanja kod profesora iz te eticke komisije na FON-u. Kakav oni autoritet mogu imati kod svojih studenata posle ovoga? Kako ce da im drze predavanja? Sa glavom pod uglom od 45% ka podu?!

    1. Što bi rekao jedan od profesora iz komisije na predavanju „deco nemojte da vas lažu, svako ima svoju cenu“. I ne brini za njih kako će da predaju, on predaje za platu ne za autoritet ili ljubav.

  3. Pre ili kasnije, nadam se pre, doći će vreme kada gospoda neće biti na vlasti. Tada treba iskoristiti Vučićev zakon porekla imovine kao presedan za zakon o poreklu diploma. I proveriti sve diplome političara, činovnika, radnika javne uprave, državnih preduzeća i sl. Id 2000 na ovamo. Kod svih kod kojih se utvrdi lažiranje na bilo koji način oduzeti diplome i imovinu steknutu zbog plata i brneficija koja su dobijane na osnovu lažno steknutih stepena obrazovanja. Koristiti Vučićeve sudske izvršitelje i sistem oduzimanja imovine koji je uspostavljen. Mada bih lično Lex specialisom uveo šerijatsko pravo na odredjeno vreme. Čisto dok se ne usisa po svim ćoškovima.

  4. Demokrare su urusile zanate,(treci stepen obrazovanja),ovi na vlasti uvode dualno obrazovanje, a ujedno urusavaju visoko obrazovanje sto je ocigledno.

  5. Meni je najineresantniji predsednik SANU g. Kostić, dok u ovom slučsju izigrava oposuma. Primio pekcer od svog kolege sa fakulteta, člana SANU i diskorašnjeg rektora BU, koji je tu poziciju oposuma držao punih 6 godina.

  6. kod nas, demokratija ti je čudo, svi bi hteli, da je demokratija ono , što oni misle, bez veze , baš žalosno

  7. Postavlja se pitanje koliko vrede te akademske diplome po ovom o opomeni izgleda da sui one falš .zabeležiti pa kad dođe vreme sve te diplome proveriti.ajo se utvrde da su kazne umanjiti im uplate za pio fond jer se radi o prevari.

  8. Sve se odavno na ovoj teritoriji svelo na politiku i strancarenje.
    Problem je sto u poslednjih 7 godina to vise nije nikakva „politika“ niti su na sceni politicari, vec bulumenta okorelih kriminalaca koji su preuzeli kontrolu nad državom i instalirali svoj banditski sistem. U toj narko-kartelskoj truleži, svako ko nije ZA je PROTIV, a kao takav poželjan je za odstrel. Svako ko je sastavni deo te kriminalne hobotnice sa bezbroj pipaka, ima pravo da flagrantno krši zakon i ugrožava živote drugih, bez ikakvih posledica.

  9. Zbog ovakvih mufljuza nam ljudi beze iz zemlje. To nije Srbija odavno nego privatna prcija., a mi ko bednici gledamo i kukamo umesto da uzmemo motike.

  10. U moje vreme za prepisivanje na ispitu na fakultetu bio bi kaznjen sa zabranom izlaska na ispit u sledecem roku, kakva crna opomena, na sta ovo lici, ima li i trunke morala

  11. Njemu taj doktorat uopšte ne treba, osim zbog sujete. Koliko se sećam on je jedan od retkih iz te stranke koji ima regularne škole, diplome, fakultetsku diplomu itd. Treba dobro pročešljati i njegovu imovinu, jer izgleda da je na školovanju najbolje naučio kako da drpi nešto. A ovo što je urađeno sa tim doktoratom je sramota. FON više nema nikakav kredibilitet posle ovoga.

  12. … a i da 100 puta napiše:Imam 22 stana u Bugarskoj!-Imam 22 stana u bugarskoj…imam…

  13. Ako je doktorat g. Siniše Malog plagijat onda treba pozvati na odgovornost mentorsku komisiju i dovesti u pitanje njihovu stručnost. Nije Siniša Mali ocenjivao svoj doktorski rad.

  14. Nekad davno sam u stripu „Alan Ford“ procitao podrugljivu izreku: „Nije tacno da se posten covek ne moze kupiti. Potrebno je samo da ponudite postenu cenu“

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.