Teolog: Kad bi se Isus sad pojavio, crkva bi ga privela i razapela

Ostavite komentar


  1. Још један од Хрвата који покушава да изједначи усташе и четнике и тиме опере Хрвате за злочине над Србима у НДХ.

  2. važno je da su katolički sveštenici smerni i bogobojažljivi… Kakvi god da su pravoslavni sveštenici, nikada nisu spaljivali „veštice“.

  3. Gomila ljudi slave slave a nemaju nikakvu predstavu o tome zašto su stradali ti njihovi porodični sveci.

  4. Naslov tacan, ostalo bedni pokusaj, po ko zna koji put, izjednacavanja ustasa i jugoslovenske vojske u otadzbini (Draze Mihailovica). Momak, iako teolog, komunista u dusi.

  5. Kada si teolog u Hrvatskoj, onda moraš malo da budeš i spelolog. Ono, uvlačenje u mračne otvore i tako to.

  6. Kakve veze sa pravoslavljem ili katolicizmom ima protestantski doktor nauka.To je kao kada bi marksisticki filozof hteo da objektivno,bez svojih ideoloskih stavova,prikaze pozitivno liberalni kapitalizam.

  7. Za 90% onih koji se izjašnjavaju kao vernici Hristovo učenje je neprihvatljivo. Idu u crkvu, kolutaju očima i nastoje svima sve silom nametnuti ili zabraniti, a istovremeno ne žive hrišćanski već paganski, sujeverno i sebično. Nema Boga u tim ljudima. Ako moliš krunicu ili se slikaš s ikonom zašto ne znaš da je samoljublje greh, i gramzivost i prezir prema drugome i dokonost je greh i srdžba i tvrdičluk i zavist? I oprost je hrišćanski. Nema toga u crkvi.

  8. Kakva je takva je, crkva je crkva. Lično za mene, mesto ka kom stremim nedeljom ujutro i sa kog lebdim kad krenem kući posle liturgije. Do nas je… Ovo sa Svetim Nikolajem najmanje mu je trebalo u ovom tekstu koji nema podlogu već samo nameru da nešto obesmisli. Kad bi se pomolio iz srca Svetom Nikolaju, verujem da bi mu se i duhovni vid poboljšao. Slava Bogu i oprostite na komentaru. Svako dobro!

  9. Svaka čast, izjednačiti Stepinca i Velimirovića, prosto neverovatno. Ostatak testa je veoma konkretan i složio bih se sa većinom.

  10. Volim tekstove koji ne propagiraju jednoumlje. A jednoumlje je svugde oko nas, u politici, partijama, na utakmicama, u crkvi……

  11. Tekst koji doprinosi analizi nase stvarnosti. Pojednostavljeni komentari, jedne ozbiljne teme, pokazuju da je covek u pravu. Stvari nisu crno bele.

  12. Не знам да ли је сад касно,за коментар,нити да ли ће те га објавити.Али ће те научити нешто што нисте студирали а могли сте код мог професора Мирољуба Јевтића.Најпре не постоји протестантска теологија.Постоје разне протестантске теологије.Да вам објасним теологија се примарно бави есхатологијом.Религија само због ње постоји.А рецимо једна од најважнијих протестантских теологија-Калвинова ,веома детаљно говори о паклу.За разлику од ње адвентистичка негира постојање пакла.Дакле те две теологије се дијаметрално разликују и негирају једна другу.Друго на простору читаве бивше СФРЈ у најоптимистичкијој пројекцији укупан број свих протестаната тешко да достиже 20.000.Толики број људи није способан да изроди наставнике ни за основну школу,а камоли универзитет.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.