Tepić o RTS: Bujošević priznao da Javni servis finansira Vučićevića i tabloide 1Fotografija iz arhive SSP/M. T.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić rekla je večeras da je generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević priznao da Javni servis finansira tabloide „koji su unakazili javni prostor, svakodnevno krše zakone, šire mržnju i satanizuju svakog kritičara vlasti“.

Dodala je da je Bujošević to naveo u „sramotnom saopštenju“ u kojem je nju optužio da laže da je RTS tabloidima dao više od milion evra.

„Dragan Bujošević me je u sramotnom saopštenju RTS-a optužio da lažem i da je Javni servis od predviđenih više od milion evra, odnosno 1.168.134 evra za oglašavanje, dao tabloidima Informer, Alo, Srpski telegraf i drugima „samo“ 599.079 evra“, istakla je Tepić u saopštenju.

Sa druge strane, Radio televizija Srbije je ranije danas negirala navode Marinike Tepić u vezi sa oglašavanjem RTS-a u štampanim medijima i na portalima.

RTS je na svom sajtu objavio da se „oglašava po zakonu i iz komercijalnih prihoda“.

Tepić je u saopštenju optužila „sadašnje rukovodstvo RTS da je javni servis pretvorilo u sredstvo veličanja velikog šefa, i da na programu nema, kao na većini evropskih javnih servisa, debata i rasprava o aktuelnim društvenim temama.

„Na RTS-u toga nema, kao što nema nijedne političke emisije, iako je Skupština počela da radi pre mesec dana. Nema ni skupštinske hronike, ali zato ima prenosa višesatnih Vučićevih cirkuskih predstava“, navela je Tepić u saopštenju.

Zaključila je da će zbog svega navedenog biti predložen zakon o ukidanju televizijske pretplate, pa da onda „RTS plaća tabloide od para koje sam zaradi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari