Tepić: Zašto je Rebić obavestio javnost o krijumčarima droge, a ne Stefanović? 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je danas da je veoma neobično što, o razotkrivanju kriminalne grupe pretežno srpskih državljanja koja je krijumčarila drogu iz Južne Amerike u Evropu, javnost nije obavestio ministar Nebojša Stefanović, već je to učinio direktor policije Vladimir Rebić.

Ona je upitala kako je došlo do ovog njegovog neobičnog izuzeća, s obzirom da nam uvek Stefanović ekskluzivno saopštava svaku vest o značajnim hapšenjima?

Da li razlog ovako primetnog odsustva političkog prvaka MUP, koji je i potpredsednik Vlade i jedan od najbližih saradnika Aleksandra Vučića, to što ova akcija španske i britanske policije nije zapravo imala podršku policijskog i političkog vrha Srbije, upitala je Tepić u saopštenju iz SSP.

Da li zbog toga što je akcija možda vršena bez naših organa, osim u identifikaciji lica, dodala je ona. Ili možda zato što bi im bilo problematično da se pohvale ovakvim svojim uspehom pred ljudima iz vrha kriminala u Srbiji koji su godinama zaštićeni, navela je Tepić u saopštenju.

Ona je izrazila uverenje da će ministar Stefanović i premijerka Ana Brnabić „neće časiti časa da odgovore na ova pitanja iz svojih resora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari