Već od ranih 60-ih laserska terapija se primenjuje u različitim granama medicine, pre svega u estetici, stomatologiji, hirurgiji i dermatologiji. Ova tehnologija stalno napreduje povećanjem performansi lasera, time obezbeđujući veći komfor i manji rizik za pacijente. Fotona laseri visoke tehnologije važe za najbolje laserske sisteme na svetu, a odnedavno u ordinacijama Dermamedice moguće je izvršiti različite intervencije uz pomoć napredne SP Plus tehnologije.

Već od ranih 60-ih laserska terapija se primenjuje u različitim granama medicine, pre svega u estetici, stomatologiji, hirurgiji i dermatologiji. Ova tehnologija stalno napreduje povećanjem performansi lasera, time obezbeđujući veći komfor i manji rizik za pacijente. Fotona laseri visoke tehnologije važe za najbolje laserske sisteme na svetu, a odnedavno u ordinacijama Dermamedice moguće je izvršiti različite intervencije uz pomoć napredne SP Plus tehnologije. Pod vođstvom dr Jasmine Kozarev, specijaliste dermatologije i estetske laserske hirurgije, od februara u ordinacijama Dermamedice u Sremskoj Mitrovici i Beogradu, na laserima najnovije generacije Er:YAG i Nd:YAG pacijenti mogu da reše svoje dermatološke i estetsko-dermatološke probleme.
Svetlosne terapije su široko prihvaćene u estetskoj medicini. Fotona laseri poseduju tri najbolje talasne dužine zraka, obezbeđujući sigurnost, najkomforniji i najefikasniji tretman. Nabavkom Fotona SP Plus, najnovijeg laserskog sistema sa Er:YAG i Nd:YAG kombinacijom lasera, unapređenom verzijom već popularnog DUALISSP II, stručnjaci mogu da kombinuju tretmane na površinskom sloju kože i tretman termalnog podmlađivanja .
Laserskom terapijom može da se tretira širok asortiman dermatoloških problema, kao što su uklanjanje epidermalnih nevusa (mladeža), uklanjanje površnih benignih promena tipa papiloma i dermatofibroma, uklanjanje bradavica na svim lokalizacijama, keratoza, lečenje herpes simplexa, uklanjanje krvnih mladeža, proširenih kapilara lica i tela, lečenje gljivične infekcije nokatnih ploča, lečenje gnojnih i konglobiranih akni, neoperativni tretmani uraslih noktiju… Svoju široku primenu laserska terapija je našla i u estetskoj hirurgiji, pomoću nje moguće je: trajno uklanjanje dlaka, ožiljaka, smanjenje bora, anti-age terapije, tretmani mestimične pojačane pigmentacije kože…
Er:YAG laser (infracrveno, 2940 nm) omogućava širok spektar finih ablativnih procedura, uklanjanja sloja po sloja epiderma ili papilarnog dermisa. Zbog svojih karakteristika Er: YAG omogućava manje invazivan tretman, pruža veći komfor i satisfakciju pacijenta, kao i kraće vreme oporavka. Ova tehnika nalazi primenu u mnogim dermatološkim terapijama, kao što su uklanjanje benignih lezija, redukcija zadebljalih ožiljaka i ožiljaka od akni, ili bilo koji tretman koji zahteva precizno uklanjanje. Er:YAG laser omogućava veoma precizno uklanjanje mikro sloja po sloja epiderma, pri tome ne zagrevajući okolno tkivo.
Nd:YAG laser (infracrveno, 1064 nm) je jedan od najraznovrsnijih lasera koji se koriste u medicini i estetici zbog svoje najhomogenije apsorpcije u tkivo i idealan je za hirurška odstranjivanja i tretiranje dubljih struktura. Bez obzira na vrstu kože ovaj laser može da prodre dublje u odnosu na druge lasere. To olakšava precizan rez bez krvi, istovremenu sterilizaciju i koagulaciju, kao i visok stepen dezinfekcije. Upravo zbog ovih karakteristika Nd:YAG laser se koristi za širok spektar vaskularnih tretmana, problema sa aknama i za dubinsko podmlađivanje kože. Osim toga njegov S-11 skener (42 cm² površine) omogućava lakši tretman velikih površina, što ujedno smanjuje vreme i povećava komfor tretmana.
Ordinacija Dermamedica je nabavkom SP Plus tehnologije proširila svoju već postojeću ponudu tretmana diodnim i soft laserima. Soft laser se koristi za biostimulaciju, ubrzanje zarastanja tkiva i ubrzanje metabolizma na mestu koje se tretira te dovodi do povlačenja otoka, smirivanja zapaljenja (akne, herpes). Diodni laser je predviđen samo za epilaciju ograničenih malih zona, zbog cene usluga najidealniji ja tretiranje zone obrva i nausnica. Pored ordinacije Derma Medica u Sremskoj Mitrovici, Jovice Trajkovića 13, dr Jasmina Kozarev će jednom nedeljno vršiti preglede i intervencije i u ordinaciji St. Medica, Kumodraška 241v u Beogradu.
Dermamedica ordinacija i laboratorija objedinjuje zajednička istraživanja dermatologa i kozmetologa na osnovu kojih je kao rezultat nastao Dermamedica Health Line program medicinske kozmetike. Kozmeceutika Dermamedice je izrađena od najkvalitetnijih sirovina, visoke čistoće bez štetnih konzervansa, emulgatora i boja. Pouzdanost Dermamedica proizvoda je rezultat proizvodnje po strogim načelima farmaceutske industrije, a svi rezultati njihove primene su dokazani dermatološkim testovima na toksičnost, alergogenost i iritativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari