Termalna voda za bazen i grejanje 1

Uoči predstojeće turističke sezone u Velikom Gradištu, dva najveća projekta karakterišu zbivanja na Srebrnom jezeru. U toku su istražni radovi na lokaciji termalnih voda i završetak košarkaškog kampa. Tim povodom, predsednik opštine Dragan Milić sa saradnicima je obišao aktuelne lokacije na kojima se radovi izvode.

                       p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

Izgradnja košarkaških terena TEO4, proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića, ušla je u završnu fazu. Postavljene su košarkaške konstrukcije i urađena tartan podloga na glavnom terenu. Konstrukcije su finansirane sredstvima nagradnog fonda GIZ-a koje je opština Veliko Gradište dobila na osnovu naplate poreza na imovinu. Interesovanje za Košarkaški kamp je ogromno i već u ovom terminu prodato je 70 odsto kapaciteta, a očekuje se i grupa od 150 kineske dece.

Na Srebrnom jezeru su 11. aprila započeti radovi na bušenju termalne istražne bušotine od 520 metara. Istražna bušotina je prva faza izvođenja radova, a obuhvataju je istražni radovi neophodni za ispitivanja rezervi i temperature vode, u cilju projektovanja eksploatacionog bunara i proširenja istražne bušotine u eksploatacioni bunar.

Prema Milićevoj izjavi, istraživanje pokazalo da postoji mogućnost da se na ovoj lokaciji nalazi topla voda, i dodao, da je ovo vrlo značajna investicija za opštinu Veliko Gradište.

– Ukoliko se pokaže da ima tople vode, prvo ćemo utvrditi temperaturu i sastav, a potom i odlučiti u koje svrhe će biti iskorišćena, rekao je Milić i dodao da bi termalna voda, osim za grejanje, mogla biti korišćena za zatvoreni bazen, čime bi doprinelo da turistička sezona na Srebrnom jezeru traje čitave godine.

Ovi radovi se finansiraju sredstvima iz nagradnog fonda GIZ-a koje je opština Veliko Gradište dobila na osnovu naplate poreza na imovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari