Mađarski investitori zainteresovani su za ulaganja u Crnu Goru, a sa Bijelim Poljem bi sarađivali u oblastima termalnih voda, pokretanja mlina i otkupne stanice za žitarice, zaključeno je na sastanku predsjednika Opštine Bijelo Polje Aleksandra Žurića i mađarskog ambasadora u Crnoj Gori Kristiana Pose. Posa je najavio da će mađarska delegacija idućeg mjeseca zvanično posjetiti Bijelo Polje, gdje će i konkretizovati buduću saradnju.


– Mađarski ambasador je zainteresovan da u Bijelom Polju njihova kompanija „Eurofajr“ započne posao sa termalnim vodama na lokalitetu Kisjele vode i da u našem gradu pokrenu mlin i otkupnu stanicu za žitarice. Nadmorska visina i klima Bijelog Polja povoljno utiču na proizvodnju ječma, ovsa, heljde i kukuruza, tako da bi pokretanje mlina i otkupne stanice bilo od velikog značaja za Bijelo Polje. Takođe, mađarska kompanija „Eurofajr“ je jedna od najznačajnijih u Evropskoj uniji u oblasti geotermalnih projekata i ukoliko dođe do saradnje sa njima, smatram da bismo na Kisjelim vodama mogli da ostvarimo projekat koji imamo u planu, kazao je Žurić.

Mađarski ambasador Posa istakao je da su oni zainteresovani za ulaganja u Crnoj Gori, sjever Crne Gore i Bijelo Polje.

– Mi namjeravamo da stupimo na crnogorsko tržište sa svojim prehrambenim proizvodima, a spremni smo i da ustupimo našu tehnologiju za prehrambenu proizvodnju crnogorskim proizvođačima. I ne samo to, zainteresovani smo da sa crnogorskim proizvođačima zajedno nastupimo na drugim evropskim tržištima. Što se tiče Bijelog Polja, veoma su interesantne termalne vode i pokretanje mlina i otkupne stanice. Tokom sljedećeg mjeseca ponovo ćemo posjetiti Bijelo Polje, gdje ćemo se konkretno dogovoriti o budućoj saradnji, kazao je Posa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari