Od petka, 31. januara, u Privrednom društvu „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ na snazi je naredba direktora kompanije, Dragana Jovanovića, o radu u vanrednim vremenskim prilikama i sve mere su preduzete za pouzdan rad svih termoenergetskih kapaciteta.

Zbog udara vetra preko 30 metara u sekundi stoje još uvek sve mašine na Površinskom kopu „Drmno“, kako bi se izbegle havarije na bagerima i odlagačima. Teška mehanizacija kopa radi na održavanju putne mreže, između ostalog i najugroženijeg pravca od Bradarca do Kličevca, gde je iz smetova, u saradnji sa Štabom za vanredne situacije u Požarevcu, evakuisan veliki broj ljudi i vozila iz smetova. Putni pravac ka Kličevcu je probijen, ali put mogu da koriste samo terenska vozila hitnih službi i Elektromorave.

Što se tiče proizvodnje u kostolačkim termoelektranama, sva četiri bloka rade maksimalnim kapacitetom, a nakon intervencije na cevnom sistemu prethodne noći je na mrežu vraćen i blok 210 megavata u Termoelektrani „Kostolac A“. Takođe je pouzdano i grejanje gradova Požarevac, Kostolac i okolnih naselja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari