Tačno u podne, brojna ekspedicija fudbalskog kluba Partizan stigla je juče na sunčano i toplo Pohorje pored Maribora, gde će se šampion Srbije pripremati do 3. jula. Kako crno-beli imaju tek nešto više od tri nedelje do prvog poluvremena dvomeča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona s makedonskom Škendijom, treneru Aleksandru Stanojeviću žuri se da što pre kompletira, ovog leta, dobrano istumbanu ekipu i krene sa slaganjem tima i igre za sledeću sezonu.

Naročito u najviše renoviranoj zadnjoj liniji i to pre svega na štoperskim mestima, koja su napustili Mladen Krstajić (postao sportski direktor) i Marko Jovanović (novi član Visle), a uskoro bi mogao i Stefan Savić. Kupljeni bugarski A reprezentativac Ivan Ivanov i talentovani Čileanac Karlos Labrin (dolazi na pozajmicu iz Palerma) imaju odlične preporuke, ali pitanje je da li će se i kakvom brzinom uklopiti u novu sredinu.

– Zadnju liniju je najteže uigrati, a nama je odbrana pretrpela najviše izmena u ovom prelaznom roku. Teško će biti zameniti Krstajića i Savića, ako i on ode. Mladen nije možda bio na vrhunskom nivou ovog proleća, ali su njegovo iskustvo i autoritet imali posebnu težinu za ekipu, dok je Stefan za kratko vreme puno napredovao i postao važan za našu igru. Nadam se da će ih Ivanov i Labrin, ako dođe, na pravi način naslediti. Krle ih je doveo, a Albert Nađ (koordinator za sportska pitanja – prim. aut), gledao, ali su obojica po mom ukusu. Bugarin je ređe nastupao za Alaniju u poslednjih šest meseci, ali je zato standardan u reprezentaciji, dok Čileanac važi za jednog od talentovanijih štopera u Italiji. Samo da se što pre svi okupimo. Ne tražim nikakav alibi, u hodu ću se prilagođavati promenama u prelaznom roku – kaže strateg crno-belih.

Pašeko stigao u Beograd

Eduardo Fereira Abdo Pašeko, fudbaler brazilskog Sao Kaetana, stigao je juče u Beograd, a danas bi trebalo da uspešno okonča pregovore sa čelnicima Partizana i potpiše ugovor sa srpskim šampionom. Pašeko će se odmah, a najkasnije u četvrtak, pridružiti crno-belima na pripremama u Sloveniji, gde bi trebalo da dođe na probu jedan krilni vezista, čije se ime drži u tajnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari