Večeras se spuštaju festivalske zavese 23. Dana Zorana Radmilovića i još će kratko trajati neizvesnost kome će pripasti nagrade renomiranog pozorišnog festivala koji se svake jeseni u čast jedinstvenog glumca odigrava u njegovom rodnom Zaječaru.

Ove godine, po odabiru selektorke Đurđije Cvetić, od 26. oktobra do danas na repertoaru je bilo devet predstava – sedam u konkurenciji za nagrade i dve u revijalnom delu. To su „Kabare Nušić“ u izvođenju ansambla domaćina, „Bizarno“ Narodnog pozorišta u Beogradu, „Slavna Florens“ Ateljea 212, „Gospođa ministarka“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, „Gospođa Olga“ – NP Sombor, „Don Žuan“ – NP Zrenjanin i „Lepotica Linejna“ Kruševačkog pozorišta, dok su van konkurencije „Ćup“ Kazališta iz Virovitice, a u čast nagrađenih večeras će biti izvedena predstava „Kako ubiti suprugu“ zaječarskog pozorišta.

Minulih nedelju dana svake večeri dodeljivan je „Zoranov brk“ za glumca večeri, a na svečanom zatvaranju festivala biće izabrana najbolja predstava po oceni publike i uručene nagrade „Zoran Radmilović“ za najboljeg glumca i „Krstomir Milovanović“ za vizuelni identitet predstave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari