Obeležavanje Svetskog dana nauke u programu Ekoloških dana Bora 2013. povod je da Tehnički fakultet u Boru, Osnovna škola“Dušan Radović“ Bor, Društvo mladih istraživača Bor i Muzej rudarstva i metalurgije Bor organizuju drugi Festivala nauke u ovom gradu rudara.

Kompletan prostor borske škole „Dušan Radović“ biće u subotu, 16. novembra, u funkciji različitih naučnih programa u okviru projekta Karavan nauke „Timočki naučni tornado“. Organizatori objašnjavaju da se „TNT“ organizuje u cilju promovisanja prirodnih i tehničkih nauka kod dece i mladih, buđenja interesovanja za ove nauke i predstavljanja nauke na zanimljiv i privlačan način, a ova se manifestacija organizuje okviru programa „Profesionalna orijentacija“ kako bi se učenicima skrenula pažnja i na mogućnosti koje pružaju prirodne i tehničke nauke, kao i u okviru projekta promocije reciklaže „Oplaneti se“.

„Timočki naučni tornado“ počinje u 10 časova i do zatvaranja festivala u 16 časova posetioci će moći da pogledaju demonstracije i prezentacije, oprobaju se u ogledima i otkriju čaroliju nauke, dok će Centar za promociju nauke u okviru festivala 16. i 17. novembra u sfernom bioskopu – Planetarijumu imati projekcije za posetioce. Na Drugom festivalu nauke u Boru učestvuju Centar za promociju nauke, Prirodnjački muzej Beograd, Institut za rudarstvo i metalurgiju Bor, Zavod za zaštitu zdravlja „Timok“ Zaječar, Muzej rudarstva i metalurgije Bor, Tehnički fakultet u Boru, Regionalni centar za talente Bor sa Mašinsko elektrotehničkom školom Bor i Tehničkom školom Zaječar, Tehnička škola Bor, Gimnazija „Bora Stanković“ Bor, Medicinska škola Zaječar, OŠ „Dušan Radović“ Bor, OŠ „Sveti Sava“ Bor, OŠ „3. oktobar“ Bor, OŠ „Stanoje Miljković“ Brestovac, OŠ „Đura Jakšić“ Krivelj, OŠ „Desanka Maksimović“ Zaječar, OŠ „Vuk Karadžić“ Negotin, OŠ „Branko Radičević“ Negotin, Astronomsko društvo Bor i Društvo mladih istraživača Bor. Pokrovitelj projekta je Centar za promociju nauke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari