Tiodorović: Do 20. januara ćemo imati novi talas, koji neće biti ništa manje žestok

Ostavite komentar


  1. Ono sto je meni fascinantno ovih dana je tretman kladionica, kako u rezimskim medijima (sto doduse i ne cudi), tako i u onim privrzenim „opoziciji“. Kroz razne PR price, ispadose ti tiket-kompozitori istinski dobrotvori. Nose jabuke u gajbicama (podseca na nesto?), trce silne kilometre nekih paradnih trka, kupuju aparate, krevete za bolnice… Prave dobrice. Da covek mirne duse posalje dete u Mocart, cim mu se zavrsi cas klavira. Neko ce verovatno reci „pa to je samo placeni pr“. Da ostavimo kleronapucene medije po strani. Godinama se opozicioni mediji busaju u grudi, zaklinju cascu i postenjem, da ruzicasti i svaki drugi skart-sadrzaji kod njih nece proci. Nikako! A kroz PR? Ma ni kroz PR! I to je tako super. Da ih covek zagrli. Kladionice su, onda, nesto uzvisenije od toga? Nekakav kulturni i moralni plato? Neka baza dobrocinstva u ovim teskim vremenima? Objasnite meni neukom. Plasi me bre, ljudi, sto postoje nedodirljive, a lose stvari, koje ocigledno fino plivaju u svakoj vodi. Plase me i te vode. Naizgled tako razlicite, a opet tako ulivljive jedna u drugu.

    1. Vidim da su za tebe kladže Veliko Zlo i od njih ne prihvataš ništa, čak ni kad ti poklone daju. U redu, može se i tako razmišljati jer za jedan bolnički krevet koji one pklone, ko zna koliko luzera i paćenika treba da spiska i poslednju paru, u očajničkoj nadi da će im se ovog puta sreća okrenuti, a oni ne samo povratiti sve što su ranije spiskali, nego još i zaraditi 10-struko više.
      Ali recimo da se zabrane kladže. Da li će se ljudi manje kockati? Neće. Jer ko se najviše kocka? Zavisnici i sirotinja koja misli da će tako na brzinu doći do para. Gde god ima mnogo sirotinje (a u Srbiji je ima, uprkos Zlatnom dobu), ima i mnogo kockanja. Takvima možeš da zabranjuješ kocku dok ne poplaviš, bez ikakvog efekta.
      Pošto je nemoguće iskoreniti porok i ljudsku bedu, šta ti preostaje? Samo da bar deo tog novca preusmeriš na nešto društveno korisno. Zato je u socijalzmu, dok smo imali državnu lutriju samo deo uplata išao u fond za dobitke, dok je drugi veliki deo služio za finasiranje, između ostalog, i zdravstva. Danas nemamo više državnu lutriju i niko ne zna ko i kako raspolaže s tim novcem.
      Vlasnici lanaca kladža su sasvim dobro uočili da imaju loš imidž. Kako najbolje popraviti loš imidž? Recept je odavno poznat: donatorstvo. Time dobijaju duplo: popravljaju imidž i šire posao. Otuda toliko reklama za kladže na TV i drugim medijima.

  2. Kako mazes ljudima oci ej. Pa svetski bitni likovi (bitni a niko ih nije glasao niti izabrao) pricaju da era pre korone nikada nece da se vrati (ukoliko ne stavimo prst na celo) , i da ulazimo u postkorona eru, a ti nas mazes da cemo se vratiti na zivot pre. Koga bre vi lazete vise.

  3. A zasto cemo ga imati doktore?
    Zato sto ne radite svoj posao i ne uvodite nikakve ostrije mere da bi se dodvorili Vasem AV…
    Pola Evrope ima nocnu zbranu kretanja samo se vi pravite ludi, kao ne treba nam.
    Ako ne znate makar prepisite od pametnijih, nije sramota

  4. Srecno Prisajedinjenje prva dva pika , nakon novogodisnjih noci …u Beogradu …Tu negde oko svetog Jovana….?? Mada, danas sija Sunce , a to je znak , da je Bog sa nama…!!??

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.