Tiodorović: Ljudima su potrebne kulturne manifestacije uz poštovanje mera

Ostavite komentar


  1. Nemačka tv ARD upravo javila da je Srbija zemlja visokog rizika,a rts lupa po av naredbi!

  2. Epiodemiolog o mentalno zdravlju. Geograf o epidemiji. Roditelji o nastavi. Nastavi niz.

  3. profesor je uvek nekako imao osećaj za politiku. Čovek je u principu, kao frazu rekao ispravno (“..uz poštovanje mera..“) ali zar nemamo već iskustvo sa poštovanjem mera na javnim skupovima?! Ujedno, tom frazom je skinuo odgovornost sa sebe u slučaju budućih štetnih posledica. To je ta “politika“.

  4. nije teško poštovati mere, jer Tvrđava je velika, zna svako ko je dolazio na Nišvill kaže:

    Format od dve, tri i četiri stolica, jedna uz drugu, može da se postavi na dovoljnom rastojanju jednog skupa od drugog, da svi koji su kupili karte uživaju. Ove godine treba ukinuti besplatan ulaz za radnike gradske uprave i javnih preduzeća i neće biti problema sa prostorom.
    Nema te kafane i kafića u kojima se poštuje distanca između stolova, a nema ni inspekcije koja je rešila taj problem, kao ni problem nefiskalnih isečaka umesto fiskalnih računa, dok ugostitelji plaču nad tužnom sudbinom, a prećutkuju uticaj svog nemara na širenje virusa. Nema potrebe da budemo taoci neodgovornih sugrađana.
    Prostor na kome je glavi program daje mogućnost bezbednog održavanja Nišvilla. Noćni stejdž, za klince, je rizičan i ne bi trebalo da se ove godine održi, jer je malo verovatno da bi oni prihvatili da noć provedu na stolicama i da one ostanu onako kako su postavljene.

  5. Čudi me da jedan iskusni epidemiolog opet zagovara masovne priredbe i utaknice, iako evo već treći mesec kako trpimo udar koji nas je zadesio od sredine maja kada su sve epidemiološke kapije bile širom otvorene. Ugledajte se najzad na ceo svet, počev od Novog Zelanda, nismo mi, odnocno vi u i oko kriznog štaba, otkrili Ameriku. Mi smo sa vama zajedno beda i mizerija od borbe protib epidemije, pod-setite se one prve „smešne“ pojave AV+ vi okolo na TV kada stre naše supruge i ćerke slali na šoping u Milano, a sve u stilu „selo gori, a baba se (politički) češlja. Već dva vaša mega-poteza su nas skupo koštala, ovaj drugi još traje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.