Tiodorović: Mere nadzora pokušaj da se sačuva dosta dobra situacija u Srbiji 1Branislav Tiodorović Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljević

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je danas da se merama nadzora građana koji se vraćaju iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine pokušava sačuvati dosta dobra situacija u Srbiji, koja se i dalje može oceniti nesigurnom zbog prisustva kovida 19.

Ovo je mera prevencije koja treba da obezbedi da se naši sugrađani jave lekarima u kovid ambulantu ili epidemiolozima u zavodima i institutima, da se makar jave telefonom u kol centar, a to će biti jasno do petka, rekao je Tiodorović za RTS.

Razmatramo i elektronsko prijavljivanje da bi se obezbedilo da što više ljudi sprovodi mere, koje ne podrazumevaju karantin i zabranu kretanja, istakao je on.

Tiodorović je ocenio da je i dalje preporuka da deca koja se vraćaju sa roditeljima sa letovanja ne bi trebalo da idu u školu desetka dana.

Moram da pohvalim roditelje i prosvetne radnike, decu jer se ponašaju veoma savesno u sprovođenju modela koji je uspostavljen. Najmanja deca imaju problem sa maskama, ali i to je dobro prošlo, rekao je Tiodorović.

U slučaju da dođe do povećanja, prelazimo na školovanje onlajn, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari