Tiodorović: Produženje jesenjeg raspusta treba da prati i oštrija kontrola ostalih mera 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da bi produženje jesenjeg raspusta trebalo da prati i oštrija kontrola ostalih mera u borbi protiv korona virusa, kako bi se videli efekti u smirivanju teške situacije.

Raspust neće doneti korist, ako se okupljanja nastavi po kućama, kafićima, upzorio je Tiodorović u jutarnjem programu TV Prva, uz napomenu da se deca prvenstveno zaražavaju u porodici, ali se u školama zaraza brže širi.

Nismo razmatrali eventualno produženje zimskog raspusta, rekao je on, a na pitanje o uvođenju onlajn nastave istakao da odlazak dece u školu mora da bude prilagođen situaciji.

Najveća rasprava je bila i teška diskusija o važenju kovid propusnica, rekao je Tiodorović i naglasio da medicinski deo Kriznog štaba ostaju pri tome da kovid propusnica treba da važe 24 sata i da ih prati oštra kontrola preventivnih mera.

Tiodorović je kao loš primer naveo okupljanje na fudbalskoj utakmici u četvrtak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari