Najveća uzdanica kanadskog tenisa Miloš Raonić uspeo je da podigne i drugi pehar ATP tura pobedivši u finalu turnira u Čenaju srpskog tenisera i prvog nosioca Janka Tipsarevića sa 2:1 (6:7, 7:6, 7:6), u najuzbudljivijem duelu od početka sezone koji je trajao tri sata i 14 minuta.

U prvom setu kanadski teniser je servirao bez greške pa Tipsarević nije bio ni blizu brejka. Već u četvrtom gemu srpski predstavnik našao se u ozbiljnim problemima jer je protivniku omogućio brejk lopte, ali je ipak uspeo da osvoji svoj servis gem nakon čega je u boljem ritmu nastavio meč. Janko je u taj-brejku servirao mnogo bolje nego tokom ostatka seta, a zatim je i napravio mini-brejk što ga je dovelo do vođstva od 1:0.

Drugi set nastavljen je u istom ritmu, a Tipsarević je u osmom gemu došao i do prvih brejk lopti koje ipak nije uspeo da iskoristi. Taj-brejk drugog seta bio je na startu loš i za Raonića i za Tipsarevića, ali je Kanađanin zahvaljujući malo boljoj igri sa osnovne linije uspeo da izjednači na 1:1 u setovima. Završni deo igre počeo je bolje po srpskog tenisera jer je odmah imao dve brejk lopte, ali se Raonić ponovo sjajno branio. Iako je Tipsarević mnogo teže dobijao svoje gemove od protivnika, koji je u ovom finalu zabeležio čak 35 as servisa, uspeo je da obezbedi taj-brejk, ali je Kanađanin u završnici seta potpuno dominirao i poveo sa čak 5:0 u 13. gemu, a zatim i završio meč rezultatom 7:4.

U meču u kojem nije bilo brejkova, srpski teniser propustio je četiri prilike da protivniku oduzme servis, a Raonić devet. Kanađanin je na ovom meču osvojio ukupno 133 poena dok je Tipsarević zabeležio 15 manje. Tipsarević je propustio priliku da osvoji treći turnir u karijeri, nakon što je prošle godine trijumfovao u Kuala Lumpuru i Moskvi. Raonić je zahvaljujući pobedi nad srpskim teniserom u Indiji zaradio 71.900 dolara i 250 ATP bodova.

Troicki protiv Hjuita u Sidneju

Dejvis kup reprezentativac Srbije Viktor Troicki sastaće se sa Australijancem Lejtonom Hjuitom u prvom kolu turnira u Sidneju. Srpski teniser i Hjuit se nisu do sada nijednom sastali, a pobednik ovog duela igraće sa boljim iz meča između Rusa Aleksa Bogomolova i Robina Hasea iz Holandije. Troicki je jedini predstavnik Srbije na ovom turniru, a postavljen je za petog nosioca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari