Janko Tipsarević je u prvom kolu turnira u Čenaju savladao Karlosa Moju sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6), dok je Viktor Troicki istim rezultatom 2:0 (6:1, 7:5) bio bolji od Himeno Travera na otvaranju ATP turnira u Dohi.

Janko Tipsarević je ubedljivo i lako dobio prvi set, ali je u drugom i posle uvodnog vođstva od 3:1, predao „konce“ u ruke protivniku. Iskusni Moja preokreće rezultat i meč ulazi u taj-brejk. Ipak, Tipsarević je u najbitnijem gemu na meču bio prisebniji i prepustio protivniku samo dva poena. Duel srpskog i španskog tenisera u Čenaju trajao je malo duže od sat i po, potpuno svojstveno Tipsareviću koji već dugo nosi nadimak „maraton men“. Janko će se u drugoj rundi sastati sa pobednikom duela Šitler (Nemačka) – Deverman (Indija).

Meč Viktora Troickog i Španca Himeno Travera trajao je samo 55 minuta, a Srbin je posle ubedljivo dobijenog prvog seta u drugom dozvolio protivniku da se vrati u meč i stekne dva gema prednosti. Ipak, na kraju je Troicki stigao do pobede i prilike da u drugom kolu igra sa boljim iz duela Olivije Rohus (Belgija) – Abdul Hađi (Katar). Sa Belgijancem Rohusom, Troicki se u karijeri sastao tri puta i ostvario je dve pobede, na turniru u Beogradu i na Mastersu u Parizu, dok protiv Hađija nije igrao.

„Katar Mobil Ekson Open“ igra se za nagradni fond od 1.024.000 dolara, a pobednik će osvojiti 185.850 dolara i 250 ATP bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari