Ukoliko vremenske prilike dozvole, odnosno uragan Ajrin ponovo ne pogodi Istočnu obalu SAD, danas bi trebalo da počne četvrti grend slem turnir u sezoni za najbolje svetske tenisere i teniserke. Organizatori US opena objavili su raspored mečeva za prvi takmičarski dan, ali su naglasili da će do njegove promene doći ako budu bili ugroženi bezbednosni uslovi kako igrača, tako i navijača na tribinama.


Od šestoro srpskih predstavnika koji će u singl konkurenciji igrati na terenima „Flešing medouza“, prvog dana će na teren izaći Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Tipsarević će bukvalno otvoriti US open jer će odigrati uvodni meč na terenu broj četiri (17.00 po srednjeevropskom vremenu) protiv Francuza Augustina Žansea koji je u glavni žreb stigao iz kvalifikacija. Žanse je 149. na ATP listi i nikada ranije nije igrao protiv srpskog tenisera.

Viktor Troicki će igrati treći meč na „Grandstandu“ (ne pre 20.00) protiv Alehandra Falje. Levoruki Kolumbijac i 15. teniser na ATP listi do sada nisu nikada međusobno igrali, a iako nije u sjajnoj formi Troicki je veliki favorit. Sutra će na teren i Novak Đoković protiv Irca Konora Nilanda, kao i tri srpske dame. Jelena Janković će igrati protiv Amerikanke Alison Riske, Ana Ivanović će se sastati sa Ruskinjom Ksenijom Pervak, dok će Bojana Jovanovski za protivnicu imati Amerikanku Serenu Vilijams.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari