Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki igraće ove nedelje na turniru u Monpeljeu, čiji je nagradni fond 410.000 evra. Tipsarević je odmarao od 20. januara, kada je u osmini finala Australijan opena zbog povrede pete predao meč Nikolasu Almagru, dok je Troicki bio odličan u pobedi Srbije nad Belgijom u Dejvis kupu.


Janko je na turniru u francuskom letovalištu postavljen za drugog nosioca tako da će takmičenje početi od drugog kola, a rival će mu biti pobednik meča između domaćeg igrača Majkla Ljodre i jednog od kvalifikanata. Viktor će na startu odmeriti snage sa Francuzom Lukom Puijeom, koji je dobio posebnu pozivnicu organizatora, a ukoliko bude uspešan sačekaće ga bolji iz susreta između Čeha Jana Hajeka i Dudija Sele iz Izraela. U trećem kolu moguć je međusobni susret srpskih tenisera. Za prvog nosioca postavljen je Tomaš Berdih iz Češke, a među favoritima su još Rišar Gaske, Žil Simon, Gael Monfis i Nikolaj Davidenko.

U kvalifikacijama ovog turnira učestvovao je i Danilo Petrović, koji je najpre izbacio domaćeg igrača Burkijea sa 2:0, ali je zatim izgubio od drugog Francuza Uane sa 2:1.

Dame u Fed kupu

Najbolje svetske teniserke će predstojećeg vikenda imati obaveze u Fed kupu. Selekcija Srbije koju čine Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc dočekaće u Nišu u prvom kolu Svetske grupe reprezentaciju Slovačke u čijem sastavu će biti Dominika Cibulkova, Danijela Hantuhova, Magdalena Ribarikova i Jana Čepelova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari