Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki nastavljaju da oduševljavaju publiku na dalekom istoku, a u sredu će, posle odličnih igara na startu, imati priliku da u okviru drugog kola na svojim turnirima istaknu kandidaturu i za same završnice ATP šampionata.

Viktor Troicki je u prvom kolu turnira u Dohi ubedljivo savladao Španca Himeno Travera, ali će ga na drugom koraku čekati mnogo teži zadatak. Troicki će se u sredu sastati sa iskusnim Olivijeom Rohusom. Sa Belgijancem je igrao tri puta i ostvario dve pobede, na turniru u Beogradu i na Mastersu u Parizu. „Katar Mobil Ekson Open“ igra se za nagradni fond od 1.024.000 dolara, a pobednik će osvojiti 185.850 dolara i 250 ATP bodova.

Uspešan na dalekom istoku je bio i drugi srpski predstavnik Janko Tipsarević. Posle prvog kola i trijumfa nad Špancem Karlosom Mojom, Tipsareviću je otvoren put ka polufinalu. U drugom kolu ne bi trebalo da ima težak posao, jer će se sastati sa pobednikom meča Rajner Šitler (Nemačka) i prošlogodišnjeg vicešampiona Somdona Devermana (Indija), koji se igrao u utorak uveče. Ako prođe do četvrtfinala čekaće ga još jedan „lakši“ protivnik (možda Amerikanac Ram ili Holanđanin Robin Has).

Prošlogodišnji pobednik turnira u Čenaju, Hrvat Marin Čilić (drugi nosilac) pobedom je počeo odbranu titule. On je, lagano, sa 2:0 u setovima dobio Rusa Igora Kunjicina. Najveći favorit na turniru je Šveđanin Robin Soderling, koji je postavljen za prvog nosioca.

Inače, teniseri obožavaju turnir u Čenaju. Svi hvale organizaciju, ali pre svega atmosferu u Indiji. Veteran Karlos Moja uoči starta rekao je da ovaj turnir smatra za jedan od najbolje organizovanih uopšte. Ukupan fond turnira u Čenaju je 398.250 dolara, a pobedniku pripada ček na 68.450 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari