Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo Masters turnira u Šangaju.


Drugi reket Srbije Janko Tipsarević poražen je od Španca Felisijana Lopeza sa 2:0 (7:6, 7:6) nakon dva sata i četiri minuta igre. Prvi set je bio neizvestan do šestog gema kada je 28. teniser sveta imao tri brejk šanse, ali je Tipsarević na kraju ipak uspeo da osvoji gem i vrati se u meč. U narednim gemovima nije bilo brejkova pa je set otišao u 13. gem koji je Lopez ubedljivo dobio sa 7:2. Drugi set krenuo je bolje po srpskog tenisera koji je na startu ostvario prednost od 3:0, međutim Španac je ubrzo vratio brejk. Tipsarević je još jednom oduzeo servis protivniku ali nije uspeo da tu prednost održi do kraja seta, pa je Lopez završio meč još jednim taj brejkom koji je dobio sa 7:3.

Viktor Troicki takođe nije uspeo da pređe prvu prepreku na ovom turniru jer je od njega bio bolji Amerikanac Rajan Harison sa 2:0 (6:3, 6:3). Srpski teniser nijednog trenutka nije ozbiljnije ugrozio protivnika pa je meč završen nakon jednog sata i 23 minuta igre. Prvi set oba tenisera započela su sigurno, ali je Harison napravio brejk u petom gemu i ubrzo poveo sa 1:0. Drugi set počeo je loše za Troickog jer je Amerikanac napravio seriju od četiri uzastopna gema. Srpski Dejvis kup reprezentativac uspeo je da se na kratko vrati u meč, ali to nije bilo dovoljno da preokrene rezultat i plasira se u naredno kolo.

I Troicki i Tipsarević nastaviće takmičenje na ovom turniru u dubl konkurenciji. Viktor će nastupiti u paru sa Špancem Marselom Granoljersom, dok je Tipsarevićev partner Oliver Marah iz Austrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari