Dejvis kup reprezentacije Srbije je potpuno spremna, a od juče i kompletna, za mečprvog kola Svetske grupe protiv aktuelnog prvaka Španije. Selektoru Bogdanu Obradoviću u nedelju veče na raspolaganje se stavio Nenad Zimonjić, a njemu, Viktoru Troickom i Janku Tipsareviću u ponedeljak se pridružio i novi šampion Dubaija Novak Đoković.

– Savetnik Nikola Pilić i ja smo, pored naših treninga gledali i rad španske reprezentacije. Rafael Nadal i Felisijano Lopez su, posle povreda, spremni za meč, pošto su u nedelju bez pauze trenirali sat i po. Uslovi su i dalje idealni i očekujem da ovako kompletni u dobrom raspoloženju dočekamo početak meča – izjavio je srpski selektor Bogdan Obradović.

Iako Španija važi za favorita u mečevima koji će igrati od 6. do 8. marta u Benidormu, treći teniser Srbije Janko Tipsarevićuverava da njegov tim nije bez šansi.

– Podloga je klasična španska šljaka, malo brža nego na ostalim terenima sa tendencijom da bude još brža od početka meča. To nama savršeno odgovara i mislim da nismo bez šansi, iako su Španci favoriti na papiru – izjavio je Tipsarević.

Argument za otvoren optimizam je dobra forma njegovih saigrača.

– Viktor igra odlično, šta reći o Novaku koji je osvojio Dubai ili o Zimonjiću koji igra na ekstra kvalitetnom nivou. I ja se osećam stvarno odlično. Zadovoljan sam i igrom, ali od početka sezone jednostavno nisam imao sreće sa žrebom. Uslovi u Benidormu su sjajni, hotel je najbolji od svih u kojim smo do sada boravili. Sve u svemu, smatram da možemo da pobedimo – napomenuo je Tipsarević.

Nadal spreman

Najbolji teniser sveta i vođa španskih tenisera Rafael Nadal, spremno čeka meču petak i nada se sigurnoj pobedi nad Dejvis kup reprezentacijom Srbije.

– Lično se osećam odlično i imam veliku želju da nastavimo put ka odbrani trofeja Dejvis kupa – kao i uvek bio je kratak Nadal.

Španski teniser Felisijano Lopez, izjavio je da će njegova Dejvis kup reprezentacija sa zadovoljstvom poneti ulogu favoriti u meču sa Srbijom i da im to neće predstavljati nikakav dodatni teret.

– Nismo pod nekim posebnim pritiskom zato što smo šampioni, jer smo većnavikli na tu vrstu presije, pošto smo prethodnih godina mnogo puta igrali sa bremenom favorita, posebno kada nastupamo pred domaćom publikom – rekao je Lopez.

Đoković učvrstio poziciju na ATP listi

Pobedom na turniru u Dubaiju, najbolji srpski teniser je zaradivši 500 ATP poena, učvrstio treću poziciju na listi, jer su zbog povreda i odustajanja sa turnira, njegovi glavni konkurenti za vrh tabele stagnirali. Na WTA listi nema promena, Jelena Jankovićje treća, a Ana Ivanovićsedma. Najbolje srpske teniserke rano jutros po ovdašnjem vremenu, ukrstile su rekete sa najboljim Amerikankama, sestrama Vilijams, na revijalnom turniru „Bili Džin King“ koji se igra u njujorškom Medison Skver Gardenu. Polufinalni dueli (Janković- V. Vilijams i Ivanović- S. Vilijams) igrani su u samo jedan set, dok će se pobednice na dva dobijena seta, u finalu boriti za pehar i premiju od 1,2 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari