Od troje srpskih tenisera koji su juče nastupili na turniru u Madridu samo je Janko Tipsarević ostvario pobedu i izborio se za nastavak takmičenja. Drugi „reket“ Srbije savladao je u drugom kolu mladog Argentinca Federika Delbonisa sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:3), dok je Viktor Troicki u istoj rundi poražen od Rišara Gaskea iz Francuske sa 2:0 (7:5, 6:3). Ana Ivanović je u osmini finala pružila značajan otpor najboljoj svetskoj igračici Viktoriji Azarenki iz Belorusije, ali nije uspela da izbegne poraz – 2:0 (6:4, 6:4).


U duelu sa upornim Delbonisom, presudio je kvalitet Tipsarevića. Srpski teniser je uspeo da iskoristi tek petu meč loptu, drugu na svoj servis, i zakaže duel sa boljim iz sinoć odigranog meča između Žila Simona iz Francuske i Španca Giljerma Garsije Lopeza. Mogao je Janko da završi meč i u dva seta, ali je Delbonis odlično servirao u taj-brejku pa Tipsarević nije uspeo da realizuje prvu meč loptu. Ubrzo mu je pala koncentracija jer se bunio kod sudije zbog jedne od odluka, ali je srećom povratio samopouzdanje u odlučujućem setu i zasluženo se plasirao u osminu finala.

Troicki je u trećem međusobnom susretu doživeo prvi poraz od Rišara Gaskea, što je samo potvrda da se ove godine nalazi u očajnoj formi. Viktor je prvi put izgubio svoj servis u 12. gemu prvog seta, a jedan „brejk“ je bio presudan i u drugom delu igre. Ivanovićeva je na momente igrala odlično protiv Azarenke, ali nije uspela da osvoji nijedan set. Presudnu prednost Beloruskinja je ostvarila „vezivanjem“ šest gemova, od 2:4 u prvom do 2:0 u drugom setu. Ana je spasila tri meč lopte i časno se oprostila od plave šljake u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari