Srpski teniser Janko Tipsarević, koji je postavljen za šestog nosioca, uspešno je započeo turnir u Los Anđelesu. Za samo 51 minut savladao je Santjaga Hiralda iz Kolumbije sa 2:0 (6:1, 6:0), koji nije imao snage za veći otpor.

 Na svoj prvi servis Tipsarević je osvojio 88 odsto poena i iskoristio pet od osam brejk prilika, tako da nije ni pružio šansu Kolumbijcu da se nada prolasku u sledeću rundu. Janko je igrao znatno bolje u ovom meču u odnosu na prošlonedeljni u Atlanti, kada je poražen u prvom kolu od Kevina Andersona. U drugom kolu Tipsarević će se sastati sa boljim iz duela između Amerikanca Stiva Džonsona i Indijca Somdeva Devarmana, koji je odigran noćas.

Na istom turniru Ilija Bozoljac, četvrti reket Srbije i 135. igrač sveta, plasirao se u glavni žreb pobedom nad Izraelcem Noamom Okunom od 2:0 (7:6, 6:4). Protivnik Bozoljcu u prvom kolu turnira prošle noći bio je Amerikanac Robi Đinepri, 118. igrač sveta.

Dušan Vemić, koji se u Los Anđelesu takmiči u konkurenciji parova, eliminisan je već na startu turnira. Vemić i njegov partner Amerikanac Trevis Perot poraženi su od Francuza Arnoa Klemona i Izraelca Džonatana Erliha sa 2:0, po setovima 7:6 i 6:2.

Nagradni fond turnira u Los Anđelesu je 619.500 dolara, a pobedniku u singlu će pripasti 111.950.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari