Srpski teniseri nadigrali su i drugog protivnika na Svetskom kupu u Diseldorfu, Rusiju.

Prvi na teren juče je izašao Janko Tipsarevićkoji je bez pomuke savladao Stanislava Vovka – 2:0 (6:2, 6:4). Potom je Viktor Troicki ubedljivo nadigrao Evgenija Koroljeva – 2:0 (6:2, 6:2). S obzirom na to da je Srbija u ukupnom rezultatu povela sa 2:0, današnji mečdublova predstavljaće samo formalnost.

Pobedom nad Vovkom, Janko Tipsarevićse na neki način iskupio za to što je jedini izgubio u meču prvog kola protiv Argentine. Tipsarevićje većna samom početku meča napravio brejk, što mu je omogućilo da posle pola sata igre stigne do vođstva od 1:0 u setovima. Talentovani Rus (1137. na ATP listi) je u nastavku pružio nešto jači otpor, pa je treći srpski teniser morao malo više da se pomuči da stigne do prednosti. Troicki se protiv Koroljeva, slobodno se može reći, nije ni malo pomučio. Od samog starta ruskom teniseru stavio je do znanja ko je bolji na terenu.

U poslednjem kolu Plave grupe u četvrtak Srbija igra protiv Italije. „Azuri“ su u prvoj rundi savladali Rusiju rezultatom 2:1, dok u meču drugog kola trenutno gube od Argentine (0:1). Plasman u finale obezbediće samo prvoplasirane reprezentacije iz Plave i Crvene grupe, u kojoj su glavni favoriti domaćin Nemačka i Švedska. Finale se igra u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari