A, gde je novac za izmeštanje Titovog groba i za spomenik Draži: Poslanik POKS u Skupštini tokom rasprave o rebalansu 1foto (BETAPHOTO/Narodna skupština Republike Srbije/Peđa Vučković)

Poslanik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Vladimir Đorđević danas je kritikovao budžet zbog toga što nije predviđen novac za podizanje spomenika Dragoljubu Mihailoviću ili za izmeštanje groba nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.

„Bilo je neophodno da isplanirate to iseljenje u Hrvatsku iz koje i dolazi, a preminuo je u Sloveniji, te nema nikakve veze sa Srbijom, osim što je Srbe ubijao, pa neka mu tamo prave kuću cveća“, rekao je Đorđević na sednisi Skupštine Srbije, na kojoj se raspravljalo o rebalansu budžeta.

On je naveo i da podržava uvođenje obaveznog vojnog roka, ali da služenje treba produžiti sa 75 na 180 dana.

Poslanica Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović pozvala je danas u Skupštini Srbije poslanika Pokreta obnove Kraljevine Srbije Vladimira Đorđevića da priče o Dragoljubu Mihailoviću i Josipu Brozu Titu ostavi istoričarima i da se pusti praznih priča.

Paunović je rekla Đorđeviću da je interesantno da citira gradonačelnika Beograda sa jednom „suludom ličnom idejom“ i poručila da ne navodi građane Srbije na reviziju istorije.

Ona je istakla da ako je najveći problem u Srbiji da li će Tito biti u Kući cveća, onda se neozbiljno pristupa brojnim otvorenim pitanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari