Tito je sve znao i rekao: „Manite to, idemo dalje“

Nove činjenice "afere Valdhajm", čoveka kome nacistička prošlost nije smetala da napravi političku karijeru

Ostavite komentar


  1. Prepravki istorije bilo je i bice. Interesantno je za nasu Srbiju jedan detalj vezan za Ruskog cara Romanova. Romanov je imao nekoliko problema na dvoru u vezi lecenja sina. Tako se tu zadesio Raspucin, koji je svasta radio. Preko svojih prijatelja u Parizu prezentovao je Romanovu pamflet Protokoli sionskih mudraca, gde su kopirane careve recenice. Posle tog citanja Romanov je videci privezak na supruzi shvatio da mu je to Boziji znak da je postao Prorok. Taj privezak je bio SVASTIKA, koju je njegova supruga dobila iz Indije, gde je to znak blagostanja. Romanov je to posle koristio u politicka svrhe i kada su njegovi savremenici pravili program Veliko Ruske Fasisticke Partije, stavili su SVASTIKU na korice toga programa. Hitler je to prepisao i napravio haos.

    1. Kakve su ovo nebuloze? Ruski imperator i samodržac preko svojih „savremenika“ pravio ni manje ni više nego „veliko rusku fašističku partiju“. Kako li je bio dalekovid taj „Romanov“ koji je predvideo stvaranje Musolinijeve Nacionalne fašističke partije 4 godine posle svoje smrti!

      1. U knjizi Warrant for Genocide od Norman Cohn-a postoji fotokopija brosure Pet godina od stvaranja Veliko Ruske Fasisticke Partije (1931 – 1936) sa SVASTIKOM na koricama na strani broj 250.

  2. Ovde su mnogo važnije srpska priča i posledice. Pre toga da napomenem, ako je Tito rekao „man’te se toga, idemo dalje“ a posle mnogo godina šef jugoslovenskih službi bezbednosti Dolanc „važno je da se Jugoslavija iz toga elegantno izvuče“, onda je malo debilno, priznaćete, da se političar iz b-srpske lige, operativac udbe (na svoju ruku) i novinar bez referenci, petljaju u nešto što višestuko prevazilazi njihove intelektualne kapacitete. Kratko! O Valdhajmu se sve znalo ali nije bilo dovoljno foto dokumenbtacije, jer se ona nalazila kod naših organa. Pametni i željni slave bez obzira što je Tito prelomio i odlikovao Valdhajma a ovaj nam posle činio mnogo usluga (politika je pre svega trgovina), pomenuta trojka je odlučila da je pametnija od Tita i Dolanca pa je preko novinara bez referenci objavila dosije sa sve Valdhajmovim slikama sa Kozare. Sve bi to bilo ok. Valdhajm bi bio dodatno obrukan a karijerni Srbi bi upisali pokoji poen da Valdhajnov lični sekretar i najbolji prijatelj Alber Roan nije 26 godina kasnije, 2012. godine došao u priliku da nam se oduži za sve što smo učinili Valdhajmu. Alber Roan je bio zamenik specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija za Kosovo, zamenik Martija Ahtisarija. Kako smo prošli i kako nam je dvojac Ahtisari – Roan skrojio prvi kvartal 21. veka, valjda je svima jasno. Meni ostaje samo da se zapitam da li je moglo da bude malo bolje bez političara b-lige, operativca i novinara, tada već sa referencom „čovek koji je raskrinkao Valdhajma“.

  3. Ok onda, ali zasto se danas ne objave ti ‘delikatni delovi dosijea’?

  4. Zbog takvih ponasanja isplivali su i drugi pacovi i napravili ovo sto danas gledamo. Neprijatelja treba terati do kraja jer se on ponovo mobilise.On svoje postavke nemenja.Pitanje je vremena kad ce se pono o prestrojiti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.