Posle otvorenih sukoba u upravi, velikih problema s deblokadom klupskih računa i neizvesnosti s licenciranjem malobrojnih novajlija u zimskom prelaznom roku, fudbaleri Crvene zvezde konačno su dočekali da budu udarna vest iz Ljutice Bogdana 1. Večeras će imati prvu od preostalih 15 prilika da dokažu da su zaista pojedinačno i timski „porasli“ za mesec i kusur dana priprema, kako nas uveravaju, odnosno već protiv Javora pokažu da li su stvarno sposobni da stignu i prestignu odbegli Partizan u tradicionalnoj šampionskoj trci u dvoje, u kojoj zaostaju ni malih ni velikih šest koraka za komšijama.


– Želim da u prolećni deo uđemo na pozitivan način i dobrom igrom. Želim i da počnemo da radimo na ponovnom uspostavljanju poverenja između nas i naše publike. Svesni smo da pre svega moramo mnogo da damo publici da bismo tražili nešto zauzvrat. Iza nas je dobar pripremni period, tokom kojeg smo odradili sve što je bilo zacrtano, gde je uz taj rad došao i adekvatan rezultat u vidu prijateljskih utakmica i pobeda – poručio je trener crveno-belih Aleksandar Janković, pred prolećnu premijeru s Ivanjičanima, zadovoljan što nema nikakvih kadrovskih problema.

– Dočekujemo start prolećne polusezone sa svim raspoloživim snagama, orni, motivisani i spremni da se borimo ne samo protiv Javora, nego i 14 puta posle toga, do kraja trke za titulu. Nemamo prava na obećanja i krupne reči. Poštujemo Javor, ali daćemo sve od sebe da pobedom otvorimo drugi deo prvenstva – optimista je strateg Zvezde, čije je novo rukovodstvo, pritisnuto dugom koji se meri desetinama miliona evra, najavilo smanjivanje primanja igračima.

– Šta god da se dešava okolo donekle dodiruje igrače, jer su kao i svi deo društva, ali su isto tako svesni da se ono što mi možemo da uradimo na terenu ne meri ni ugovorima ni revizijama. To je nešto što imamo priliku da ostavimo svojoj deci u amanet, a to je veliki rezultat sa Zvezdom u periodu kada je Zvezda u najvećoj krizi u istoriji kluba – ima svoj pogled na stvari Janković.

Crveno-beli u prolećnu polusezonu, inače, ulaze bez ijednog prodatog igrača i s trojicom pojačanja – povratnikom Nikolom Petkovićem (bek), Nigerijcem Abeolom Daudom (špic)i Hondurašaninom Luisom Garidom (zadnji vezni).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari