TO Leskovca reklamira Roštiljiljadu iako nije poznato ko je doneo odluku o održavanju 1Foto: Facebook/Roštiljijada Leskovac (Arhiva)

Turistička organizacija Leskovca uveliko reklamira Roštiljiljadu, a mediji najavljuju izvođače, iako su u petak pre podne leskovački zvaničnici uveravali da odluku od njenom održavanju može da donese samo Repbublički krizni štab.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović tvrdio je da Republički krizni štab donosi odluku o tome da li će biti Roštiljijade ili ne, a direktor Turističke organizacije Leskovca (TOL) Nebojša Kocić ubeđivao da ni on ni Cvetanović ne mogu da donesu takvu odluku.

Leskovački mediji nisu dobili nikakvo obaveštenje o tome, ali je RTS u udarnom terminu, pre drugog dnevnika, najavio održavanje Roštiljiade, što je radila i Turistička organizacija Leskovac od sinoć na društvenim mrežama, sa unapred pripremljenim spotovima.

Obaveštenja nema ni na sajtu grada, a iz TOL je stiglo obaveštenje o tome da će saobraćaj u centru grada biti zaustavljen.

Informacija o tome kome će sve građani Leskovca iz budžeta da plaćaju velike honorare za nastupe takođe nema ni na sajtu Turističke organizacije.

Istovremeno, danas je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević najavila da će Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa zasedaće sledeće sedmice.

Nije poznato ko je preuzeo dogovornost i doneo odluku o održavanju Roštiljijade, koja počinje 23. avgusta, ali se zna da će, navodno , da bude 12 kontrolnih punktova, sa zdravstvenim radnicima, gde bi trebalo da se obavlja testiranje na koronu.

Ključno je pitanje ko će biti odgovoran ako Roštiljijada donese povećani broj zaraženih i ko će da bude odgovoran i za one ljude koji neće moći da se normalno leče zbog Roštiljijade i posledica posle nje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari