Umesto stida, preuzimanja odgovornosti i iskrenog izvinjenja – pranje ruku. Tek dva dana posle sramnog šamaranja jedva punoletne zvezde Partizana Lazara Markovića, od strane (moguće instruiranog) huligana na atletskoj stazi stadiona crno-belih posle remija sa Slobodom Point, uprava njegovog kluba sročila je premlako saopštenje, a predsednik Dragan Đurić, u svom stilu, izrekao niz dokazivih neistina i gomilu kontradiktornosti, pokušavši pride da minorizuje zakonski kažnjiv skandal u Humskoj, čiji bi počinilac u svakoj normalnoj državi već iste noći završio u zatvoru.


– Klub stoji iza njega (Lazara Markovića – prim.aut.), učinićemo sve da nađemo taj… I zaštitimo dete. Postoji snimak. Partizan nikada nije imao takvih problema u istoriji. Igrači su uvek bili zaštićeni. I on nije ošamaren, nego gurnut. Svi to kažu – počeo je prvi čovek srpskog šampiona svoju verziju događaja nad kojim se od subote zgražavaju svi pametni i moralni ljubitelja sporta u Srbiji i to tek pošto je na novinarsko insistiranje pristao da progovori o toj subotnjoj bruci, na klupskom parkingu, gde ga je „sedma sila“ uhvatila u „sačekuši“.

Đurić je, naravno, osudio napad na dečkića od čije prodaje očekuje najmanje deset miliona evra, ali je nasrtanje na golobradog fudbalera objasnio na nečuven način, a onda u roku od par minuta sam sebe demantovao.

– Loše je to što se desilo, ali to su navijačke strasti. Nama je najvažnije da to nije siledžijstvo. Razgovarao sam s detetom oko pola 1 te noći, a bio je i Adi (Albert Nađ, prim.aut.) kod njega i njegovih roditelja. Nije to tek tako pušteno da prođe. Razgovarao sam i sa starijim igračima. Dešavalo se to i ranije. Dešavalo se da ih vuku za uši… Ali, ovaj sada nije hteo da prebije Markeca – tvrdi predsednik Partizana, koji je kao organizator utakmice odgovoran za bezbednost svih na stadionu, a pogotovo njenih aktera.

– Naravno da navijaču nije mesto na atletskoj stazi. On je utrčao sa istočne tribine, obezbeđenje je odmah reagovalo, ali je tad već bilo kasno – umesto da objasni kako je pomenuti idiot stigao do Markeca, naš sagovornik je insistirao da je tzv. navijač stigao sa Istoka, „doma“ njegove opozicije među pristalicama crno-belih, a ne s južne tribine, gde su mahom stacionirani navijači verni upravi.

– Nije niko ušao s južne tribine. Ko to kaže? Bio sam na utakmici i stvarno to nisam video – rekao je Đurić, mada se na snimcima koji su došli u javnost jasno vidi da je cela frka počela kada je sa juga uletelo nekoliko vandala, željnih obračuna s igračima koji su za dva kola izgubili četiri od 10 bodova jesenje prednosti u trci za titulu sa Crvenom zvezdom.

Bez komentara na „uprava napolje“

Odlazak klupske vlade više ne traže samo „pučisti“, kako je pozicija žigosala smenjenog trenera Aleksandra Stanojevića i sportskog direktora Mladena Krstajića, pa ni navijačka grupacija zvana „zabranjeni“. Protiv Užičana se ceo stadion orio „uprava napolje“, a nemi su jedino ostali članovi tzv. najtvrđeg jezgra navijača s Juga.

– Ne želim to da komentarišem – ne haje Đurić za većinski stav partizanovaca.

Marković: Nisam ošamaren

Samo nekoliko sati posle Đurićevog susreta s medijima i munjevitog odjeka njegovih izjava na portalima, javnosti se putem sajta B92 ponovo obratio osamnaestogodišnji napadač crno-belih, „najzvučnija“ žrtva navijača Partizana, koji su iste večeri na istom mestu „postrojavali“ i njegove saigrače. I ublažio svoj iskaz dat posle prvog treninga nakon meča. „Kao i obično posle utakmice, otišli smo do južne tribine. Grupa navijača je preskočila ogradu, jedan mi je prišao sa strane i odgurnuo me, ali nije bilo nikakvog šamara“, objasnio je Markec, naglasivši da ovaj događaj neće promeniti njegov odnos prema klubu u kojem je odrastao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari