Fudbaleri Arsenala 14. put za redom došli su do druge faze Lige šampiona, ali ovaj put žele i korak dalje u odnosu na poslednje dve sezone. Izabranicima Arsena Vengera to neće biti nimalo lako s obzirom da večeras na stadion Emirati dolazi prošlogodišnji finalista Bajern Minhen, sa željom da na „tobdžijama“ iskali bes zbog poraza od drugog londonskog kluba Čelsija u borbi za trofej.

Arsenal je za vikend poražen na svom terenu od Blekburna i eliminisan iz FA kupa, a kako bi izbegao istu sudbinu i u prvom meču osmine finala elitnog takmičenja, mora pre svega pronaći lek za Marija Gomeza. Međutim, Nemac neće biti jedina opasnost za domaćina, s obzirom da je golove za Bajern u grupnoj fazi postizalo devet različitih igrača. S druge strane, Arsenalu u prilog ide podatak da su Bavarci u poslednjih 40 godina samo u dva navrata trijumfovali na Ostrvu. U peti međusobni duel „tobdžije“ ulaze sa znanjem da su slavili u poslednjem meču, ali je gol Bajernu sada već davne 2005. dao Tjenri Anri koji već dugo nije u timu.

Ništa manje uzbuđenja neće biti ni u drugom meču večeri kada šampion iz 2004. Porto bude dočekao debitanta u takmičenju Malagu. Portugalski predstavnik slavio je na sva tri meča kod kuće u grupnoj fazi, dok je jedini neuspeh doživeo od bogatog PSŽ u meču koji praktično ni o čemu nije odlučivao. S druge strane, Španci su u prva tri meča slavili, pa su u drugom delu grupne faze sa tri remija obezbedili prolaz u osminu finala, zajedno sa velikim Milanom. Gledano stilove igre, biće to duel dve slične ekipe koje vole da imaju loptu u svojim nogama, ali i ne oklevaju da šutiraju kad god im se za to ukaže prilika. Ipak, zbog većeg iskustva na međunarodnoj sceni i igranju prvog meča pred svojim navijačima veće šanse se daju Portu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari