– U reprizi finala iz 2006. godine, večeras se u četvrtfinalu Lige šampiona sastaju Arsenal i Barselona, ali čini se da ništa manje interesantno neće biti ni u Milanu, gde Inter dočekuje ruskog giganta CSKA.


Navijači Arsenala dugo čekaju na revanš Kataloncima (u velikom finalu pre četiri godine bilo 2:1 za Barselonu), ali neće samo zbog toga danas na Emiratima biti uzavrelo od emocija. Naime, po tvrdnjama mnogih „tobdžija“, najbolji igrač u istoriji kluba Tijeri Anri, stiže u London, ali kao igrač protivničkog tima. Fanovi su mu poručili da će mu prirediti „vatren“ doček, ali ni Francuz nije ostao imun na osećanja.

– Ja sam vrlo emotivan, ali moram ostati miran. Izuzetno sam zbunjen. Pre žreba sam želeo duel protiv Arsenala, a sada jednostavno ne mogu da igram. Ne znam kako će sve proteći, na treneru je da odluči, a moje samo da budem profesionalac, ma koliko to teško izgledalo – uzbuđeno je rekao Anri.

A trener, veliki stručnjak i psiholog Pep Gvardiola, „spušta loptu“ i sa Anrija skreće priču na samu igru Barselone.

– Nije bitno ko će početi meč, važno je samo da budemo svoji večeras. Igramo napadački fudbal toliko dugo i nećemo dozvoliti da se ta filozofija promeni. Ja to vidim i kao prihvatljiv model za ostale klubove. U trenucima ekonomske krize, kada gledaoci plaćaju ogromne cene karata, barem se klubovi moraju potruditi da igraju atraktivno i zadovolje ih – smatra Gvardiola.

Međutim, trener Arsenala Arsen Venger, takođe ima adute u rukavu, sa kojima i te kako može da preti Barseloni. Emirate „brani“ veoma mladi tim, predvođen Kataloncom Seskom Fabregasom, u koga Venger i polaže najviše poverenja.

– Smatram da će Sesk biti veoma opušten i raspoložen protiv Barse. Ja sam mnogo pre njegovog matičnog kluba pokazao da imam poverenja i on mi to sada višestruko vraća. Već sa 17 godina sam znao da je pravi fudbaler, a tada to osim mene nije smeo niko da kaže. Ja mislim da nisam pogrešio – samouveren je Venger.

Na drugom kraju kontinenta, u centru svetske mode, šampion Italije Inter, na Đuzepe Meaci dočekuje najveće iznenađenje dosadašnjeg dela Lige šampiona, moskovski CSKA. Interesantno za gledaoce u Srbiji, pre svega će biti duel dva reprezentativca, Dejana Stankovića i Miloša Krasića. Kapiten je još pre žreba priželjkivao „armejce“, a da li se prevario u proceni ili ne, ostaje da se vidi.

Ipak, ne treba ni sumnjati da je veliki trener Žoze Murinjo, već skenirao igru Rusa i njihov podvig protiv Sevilje, pa iz tabora domaćina najavljuju da Portugalac zna recept i za CSKA. 

Jaja Ture: Sesk je opasan

Fudbaler Barselone Jaja Ture, smatra da najveća opasnost iz Arsenala, dolazi upravo od Seska Fabregasa. „On je čudo od igrača i ključ naše pobede biće u tome da njega zaustavimo. Ipak, za mene je Mesi broj jedan i ako bude raspoložen večeras, ne treba strahovati za rezultat“, rekao je Jaja Ture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari