Arsenal je na kraju uspeo da ostane neporažen na domaćem terenu (2:2), iako se posle dva pogotka Zlatana Ibrahimovića mislilo da će aktuelni šampion Barselona, lako izaći na kraj sa „tobdžijama“. U drugom meču Inter je pobedio CSKA, ali su moskovljani odigrali veoma čvrsto i angažovano, pretrpevši samo minimalni poraz (1:0).

Gosti su meč na Emiratima započeli furiozno, ali je prednost od više golova razlike za aktuelnog šampiona Lige šampiona sprečio sjajni golman „tobdžija“ Manuel Almunija, koji je samo Zlatana Ibrahimovića tri puta zaustavio u stopostotnim prilikama za gol. Međutim, Arsenalovi defanzivci su se sjajno branili, pa se na odmor otišlo sa najnepupalarnijim rezultatom, bez golova.

Ono što nije uspeo u prvih 45 minuta, „Ibrakadabra“ je uradio u prvim trenucima drugog poluvremena. Dugu loptu Pikea, švedski reprezentativac je prihvatio i sa ivice šesnaesterca lobovao istrčalog Almuniju. Desetak minuta kasnije, Ibrahimović je napravio novu čaroliju. Odbrana domaćina je postavila neuspelu ofsajd zamku, Ćavi je maestralno pronašao Zlatana kroz šumu nogu, a ovaj provukao loptu pored „ušiju“ Almunije. Teo Volkot je dvadesetak minuta pre kraja, a samo nekoliko trenutaka po ulasku u igru, doneo tračak nade domaćim navijačima. Zbunjenost u redovima Katalonaca iskoristio je mladi Englez i iz neposredne blizine savladao Valdeza. Arsenal se u tim trenucima potpuno vratio u meč, a kapiten Barselone Karlos Pujol je pet minuta pre kraja skrivio penal, dobio crveni karton i pomogao domaćinu da izjednači. Kada je sudija Masimo Busaka pokazao na belu tačku, „oči u oči“ našla su se dva Katalonca, Sesk Fabregas i Viktor Valdez, a mladi „tobdžija“ je bio uspešniji postavivši i konačni rezultat meča (2:2).

Italijanski šampion je od prvog minuta žestoko napadao, ali je neverovatno šta je sve reprezentativni ruski golman Igor Akinfejev odbranio. Ipak, „armejska“ odbrana je u drugom poluvremenu popustila i Dijego Milito je pored trojice igrača poslao loptu iza leđa Akinfejeva. Ceo meč odigrali su srpski reprezentativci Dejan Stanković i Miloš Krasić, ali je bliži pogotku bio kapiten „orlova“, koji je u nekoliko navrata mogao da udvostruči prednost „nero-azura“.

Arsenal – Barselona 2:2 (0:0)

Stadion: Emirati. Gledalaca: 60.000. Strelci: Ibrahimović 45, 59 – Volkot 69, Fabregas 85. Sudija: Busaka. Žuti kartoni: Aršavin, Song, Fabregas, Ebue, Diabi – Pike. Crveni karton: Pujol (Barselona).

Arsenal: Almunija, Vermalen, Galas (od 45. Denilson), Kliši, Sanja (od 67. Volkot), Diabi, Song, Bendtner, Fabregas, Aršavin (od 27. Ebue), Nasri.

Barselona: Valdez, Pujol, Pike, Maksvel, Alveš, Buskets, Ćavi, Keita, Pedro, Ibrahimović (od 77. Anri), Mesi (od 87. G. Milito).

Inter – CSKA 1:0 (0:0)

Stadion: Đuzepe Meaca. Gledalaca: 80.000. Strelac: Milito 65. Sudija: Veb. Žuti kartoni: Materaci – Krasić, Aldonjin.

Inter: Cezar, Samjuel, Materaci, Zaneti, Maikon, Stanković, Kambiaso, Milito, Snajder, Pandev (od 90. Meriga), Eto.

CSKA: Akinfejev, Ignaševič, A. Berezutski, Šenjikov, V. Berezutski, Šemberas, Aldonjin (od 76. Rahimić), Necid, Honda (od 70. Džagojev), Mamajev (od 73. Gonzales), Krasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari