Tokom oktobra u Borskom okrugu od posledica korona virusa preminula 44 pacijenta 1Foto: EPA-EFE/ MARKO ĐOKOVIĆ

Tokom minulog meseca u tri lokalne samouprave Borskog okruga, Negotinu, Kladovu i Majdanpeku registrovane su 1.293 novozaražene osobe.

Najviše ih je bilo u Negotinu – 684 i oktobar ove godine je prema podacima nadležnih, bio drugi mesec po broju novoobolelih, od početka pandemije.

Najveći broj kovid slučajeva registrovan je u martu ove godine, kada je evidentirana 781 osoba zaražena korona virusom.

Opštinski Štab za vanredne situacije u Negotinu objavio je i da je  na tri kovid odeljenja negotinske bolnice tokom oktobra bila hospitalizovana 162 pacijenta, od posledica virusa preminula su 23, a na lečenje van Negotina upućeno je 17 bolesnika.

U kladovskoj opštini je u oktobru prisustvo virusa laboratorijski bilo potvrđeno kod 385 osoba, a od posledica kovid infekcije preminulo je deset pacijenata, nešto više od deset odsto od ukupnog broja preminuloh od početka pandemije.

Od početka epidemije korona virusom u opštini Kladovo zaključno sa prošlim mesecom, zaraženo je 2.729 osoba, oporavilo se 2.448  bolesnika, a od posledica virusa preminula su 94  pacijenata

Petina testiranih u oktobru u majdanpečkoj opštini bila je pozitivna na virus.

Tokom prošlog meseca, prema podacima Doma zdravlja Majdanpek registrovana su 224 nova slučaja zaražavanja, zbog teže kliničke slike 27 pacijenata bilo je hospitalizovano u kovid bolnicama van Majdanpeka, od posledica korona virusa preminulo je 11 bolesnika od čega je deset bilo na lečenju u kovid bolnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari