Tokom vikenda korona brojke u padu u Kladovu i Majdanpeku 1Opština Kladovo Foto: J. B. K.

U kladovskoj opštini je tokom minulog vikenda prisustvo korona virusa potvrđeno kod 14 osoba, oporavila su se 23 bolesnika i aktivno pozitivno je 188 osoba.

Od početka epidemije, prema podacima nadležnih,  korona virusom u ovoj podunavskoj opštini inficirano  je 2.849 osoba, izlečeno je 2.564  obolelih,  a od posledica  virusne infekcije preminulo je 97 pacijenata.

Od početka imunizacije na vakcinalnim punktovima u opštini Kladovo dato je 22.172 doza vakcina portiv kovida.

Prvom dozom vakcinisano je  9.580, a revakcinisano  9.032 građana. Treću, buster dozu primilo  je 3.560 Kladovljana.

Prema podacima nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek, u dane vikenda testirano je 19 osoba, a pozitivan rezultat imalo je šest. Broj oporavljenih bio je veći i sa 88 aktivno poziitivnih u petak, sada je na teritoriji majdanpečke opštine 79 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Više od polovine njih nije primilo nijednu dozu vakcine, a najbrojnija je populacija od 25 do 49 godina kojih je nešto manje od polovine od ukupno zaraženih.

Smanjuje se i broj zaražene dece, do tri godine obolelo je troje mališana i isto toliko aktivno pozitivnih je i u školskoj populaciji od 7 do 17 godina. Zbog teže kliničke slike u kovid bolnicama van Majdanpeka je hospitalizovano 12 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari