Pobedom nad Hrvatskom od 24:22 (11:14) rukometna reprezentacija Španije došla je na korak od zagarantovanog plasmana u polufinale Evropskog prvenstva i selidbe iz novosadskog Spensa u Beogradsku arenu.

 „Crvena furija“ je do trijumfa i izdvajanja na čelu grupe II došla odličnom igrom u drugom poluvremenu kada su najpre serijom Tomasa anulirali zaostatak iz prve deonice od tri gola, a potom i poveli posle duže vremena preko Ugalde (22:21). Do kraja susreta „vatreni“ su, uz veliku podršku sa tribina, samo uspeli da izjednače preko Čipića, ali su nova dva gola formalnog domaćina u Novom Sadu postavila konačan rezultat. Na kraju, najzaslužniji za trijumf upravo je bio Tomas sa pet golova, dok se kod Hrvatske Čupić takođe pet puta upisao u strelce. Razlog poraza susedi Srbije mogu tražiti i u činjenici da je najbolji igrač Ivano Balić za 28 minuta provedenih na parketu samo jednom šutirao i nije se upisao u strelce.

Do važne pobede, koja mu ostavlja kakve-takve nade, došao je i branilac titule Francuska trijumfom nad Slovenijom posle iscrpljujuće borbe sa 28:26 (14:15). „Trikolori“ su i dalje na začelju grupe, a za prolaz u polufinale potrebne su im pobede u preostala dva susreta sa Hrvatskom i Islandom, uz povoljan rasplet i u ostalim mečevima.

Pobedu u novoformiranoj grupi zabeležio je i Island nad Mađarskom 27:21 (14:10), s tim da je tim skorom više odmogao rivalu na putu do polufinala, nego što je sebi otvorio vrata Beogradske arene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari