Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev i predsednik opštinske organizacije SPS-a u Petrovcu na Mlavi MiletićMihajlovićTića izabrani su na sednici Glavnog odbora za članove Predsedništva Socijalističke partije Srbije zbog dobrih izbornih rezultata.


– To što sam izabran za člana najjužeg rukovodstva razumem kao nagradu za odličan izborni rezultat socijalista na izborima na svim nivoima u opštini Surdulica – ocenio je Tončev za Danas. Na poslednjim lokalnim izborima, lista na kojoj je bio Tončev osvojila je 67, 07 glasova, odnosno 27 od 35 odbornika u lokalnom parlamentu, čime je ostvarila najbolji rezultat u Srbiji. Tončev inače vlasnik građevinskog preduzeća Tončev gradnja i u prethodnom mandatu obavljao je funkciju predsednika opštine Surdulica. Tada je mandat osvojio kao kandidat grupe građana, a onda je prešao u redove socijalista.

Mihajlovićje za člana Predsedništva izabran zbog dobrih rezultata te partije na opštinskom nivou, ali i širem području Braničevskog okruga. Koalicija okupljena oko SPS-a pobedila je na izborima na lokalnim izborima sa 39 odsto glasova, dok je na parlamentarnim osvojila blizu 32 odsto a na predsedničkim preko 31 odsto glasova. Funkcioner SPS Mihajlovićje od 2008. godine narodni poslanik i predsednik Odbora za međunacionalne odnose u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari