Predsednik Opštine Surdulica Novica Tončev izrazio je juče žaljenje što se prezime njegove porodice povlači po medijima i ogradio se od od svih slučajeva u kojima se pominje njegov brat Ivica Tončev, savetnik premijera Srbije


Ivice Dačića. „Ograđujem se od svega što jeste ili nije uradio moj rođeni brat. Ali, ipak, ne verujem da je nešta loše uradio, posebno ne to što ga povezuju sa nekakvom mafijom“, kazao je Novica Tončev. Tončev je pre nekoliko meseci izabran za člana Predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) čime se, kako je kazao, ponosi. Zamoljen da prokomentariše navode o diplomi građevinskog inženjera svog brata, Novica Tončev je kazao da o tome ne zna ništa. „To ćete morati njega da pitate. On je 20 godina živeo u Austriji, imao svoju građevinsku firmu i restoran. Tamo je stekao bogatstvo. Politika mu nije bila potrebna. Posvađali smo se baš zbog toga“, istakao je Tončev. Novica Tončev je i vlasnik građevinskog preduzeća „Tončev gradnja“ u Surdulici i tvrdi da njegov brat Ivica tu nikada nije radio. „On nema veze sa mojom firmom, ovde nije nikada ni radio“, kazao je on.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović rekao je juče u Čačku da će prosvetna inspekcija ispitati da li je Ivica Tončev, savetnik premijera za nacionalnu bezbednost, na sporan način došao do diplome fakulteta u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari