Topić na klupi Zvezde do kraja sezone 1Foto: Starsport

Dušan Alimpijević nije više trener KK Crvena zvezda, saopšteno je iz kluba sa Malog Kalemegdana, uz objašnjenje da je Alimpijević sporazumno raskinuo ugovor. Do razlaza je došlo posle poraza od Mege, što je aktuelnom šampionu bio drugi neuspeh u KLS.

„KK Crvena zvezda obaveštava javnost da Dušan Alimpijević od ponedeljka nije više trener prvog tima. Klub je sa trenerom sporazumno raskinuo ugovor. Do daljeg prvi tim će voditi dosadašnji pomoćnik Milenko Topić“, saopšteno je iz KK Crvena zvezda,

Dušan Alimpijević je vodio prvi tim Crvene zvezde na 69 utakmica, uz 11 pobeda u Evroligi, tri poraza u regularnom delu takmičenja ABA lige i osvojeno prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

„KK Crvena zvezda mts želi puno sreće i uspeha Dušanu Alimpijeviću u nastavku trenerske karijere“, zaključeno je u saopštenju.

Topićevo ime pojavljivalo se u kalkulacijama za prvog trenera odmah posle poraza od Budućnosti, a u javnost se probilo da je tada kontaktiran i Mihajlo Pavićević iz Mornara, ali je i Vlada Jovanović, mladi trener FMP-a pozivan na razgovor.

Aktuelni trostruki uzastopni šampion Srbije u poslednjoj deceniji nije doživeo dva poraza u grupnoj fazi domaćeg prvenstva, a da Stefan Janković u Pančevu nije pogodio trojku za pobedu u poslednjoj sekundi utakmice, Zvezda bi bila na sramotnom skoru 4-3.

Nakon neosvajanja ABA lige, Dušan Alimpijević ponudio je ostavku, koju je predsedništvo kluba (čitaj Nebojša Čović) glatko odbilo. Nemušto obrazloženje svelo se na ustaljene fraze, poznate teorije zavere, uz minimalnu samokritiku i razumljive strelice ka ABA ligi, koja se kao organizacija pošteno obrukala u plej.ofu.

Ako se i „najveća žaba“ dala progutati, potonji razvoj događaja u Superligi dao je nove argumente Zvezdinog rezultatskog i kadrovskog posrtanja ove sezone. Dve doživljene bruke na terenima Borca i Mege (koja je u nedelju prvi put pobedila Zvezdu posle četiri godine posta), uz objektivno očajan meč u Pančevu, pokazatelji su činjenice da igrači više nisu verovali Alimpijeviću.

Katastrofalan pristup utakmici, na šta se mladi 32-godišnji stručnjak pozivao posle poraza u Čačku i naselju Braće Jerković u Beogradu, mogao se protumačiti da su Alimpijevića igrači videli kao strano telo koje prirodno i organski nisu mogli više da prihvate.

Nastavak KLS pokazaće da li je prepuštanje kormila Topiću dovoljna šok terapija timu koji ne liči na sebe iz perioda kad je igrao Evroligu.

Plate remetilački faktor?

U odnosu na prethodnu sezonu, u Crvenoj zvezdi su do Nove godine igračima maltene redovno isplaćivane plate. U poslednje vreme stižu informacije da su primanja igrača proređena, odnosno da samo Džejms Feldin i Tejlor Ročesti redovno dobijaju ono što im je ugovorom i propisano. Ukoliko je to tačno, možda se loše partije u Superligi, preciznije, neshvatljivo loše, mogu delimično obrazložiti i nezadovoljstvom u tom kontekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari