Nakon nesreće koja se dogodila u četvrtak kod Žagubice u kojoj je poginuo A. P. (13) i povređeno 14-oro dece istražni sudija je posle saslušanja DaliboraTopića, trenera karate kluba „Japan“ iz Beograda, koji je sa 0,99 promila alkohola u krvi vozio traktaor koji se prevrnuo, odredio jednomesečni pritvor.


Topić je doslovce ponovio priču koju je dao i policiji rekavši da je sa decom krenuo na izlet na Beljanicu, ali da su u povratku stali na jedno uzvišenje kako bi bacili đubre. Kada se vratio u traktor, menjač mu je blokirao i nije mogao da prebaci u manju brzinu. Ubrzo posle toga traktor je velikom brzinom krenuo nizbrdo, a prikolica u kojoj su bila deca otkačila se i prevrnula u jarak pored puta. Još uvek nije poznato zbog čega je Dalibor Topić seo za traktor i odlučio da upravlja kada je u njemu već bio vozač.

Direktorka zdravstvenog centra u Petrovcu na Mlavi gde su povređeni smešteni, doktorka Zorica Stojiljković, rekla je da su pacijenti u dobrom zdravstvenom stanju i izvan životne opasnosti. Osim dece, među povređenima je i lekar koji je išao kao pratilac dece i dva trenera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari