Toplana Šabac: Cene ostaju iste, gasa bi trebalo da bude dovoljno 1Foto: Toplana Šabac

Šabačka Toplana greje oko 7.800 privatnih domaćinstava i oko 5.000 privrednih objekata, a grejna sezona će, ukoliko vremenski uslovi ne budu zahtevali drugačije, početi 15. oktobra, kažu u ovom javnom preduzeću.

Ističu da neće biti poskupljenja u Šapcu i da su remonti postrojenja u kotlarnicama u naseljima Trkalište i Benska Bara zavšeni na kraju grajne sezone.

“Trenutno radimo remonte i servisiranja podstanica po zgradama. Pripremamo sistem da se ponovo zapuni i stavi pod pritisak, da vidimo da li ima negde nekih problema”, izjavio je za šabačke medije direktor „Toplane Šabac“ Rajko Šušić.

Grejanje će biti na gas, kog bi kaže, trebalo da bude dovoljno, a ukoliko bude nekih problema toplana je spremna da upotrebi mazut, kao alternativni izvor grejanja.

“Pripremili smo gorionike, kotlove, skladišta, a sa Robnim rezervama dogovaramo naknadna punjenja skladišta, tako da spremni dočekujemo grejnu sezonu“, kaže on.

Skreće pažnju da je protrebno da se energija štedi zbog velike krize koja je prisutna u Evropi i svetu.

“Radimo i rekonstrukcije na nekim vrelovodnim deonicama i biće još priključenja stambenih objekata na sistem daljinskog grejanja. Preduzeli smo sve potrebne korake, i očekujem da sve bude u redu”, kazao je Šušić.

Objašnjava da je u Vladi Srbije prisustvovao sastancima gde su razrađivani različiti scenariji i video šta je sve preduzeto, kao i koliko je gasa u skladištu u Banatskom Dvoru i u Mađarskoj, pa na osnovu sveg toga, kaže, ne očekuje veće probleme.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari