Gradska toplana u Pirotu uzeće kredit od 50 miliona dinara za nabavku 50 cisterni mazuta, najavljeno je iz toplane. Direktor preduzeća Radovan Nikolić kaže da je taj novac neophodan kako bi se obezbedila avansna uplata dobavljačima. – Dobavljači diktiraju uslove na tržištu i traže plaćanje unapred – kazao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, iz sopstvenih sredstava Toplana će nabaviti još 60 do 70 cisterni mazuta. – Nama je za celu grejnu sezonu potrebno 3.000 tona mazuta – rekao je Nikolić.

Pirotska toplana je na početku grejne sezone, 15. oktobra, od Direkcije robnih rezervi dobila 700 tona mazuta.

– Od preostale količine mazuta koje smo dobili iz robnih rezervi imamo mazut za grejanje do 23. novembra – rekao je Nikolić.

Lokalna samouprava u Pirotu je nedavno odobrila povećanje cene daljinskog grejanja za 10 odsto. Prema tom novom cenovniku, grejanje kvadratnog metra stambenog prostora umesto 52 košta 57 dinara. U januaru korisnici usluga daljinskog grejanja treba da očekuju još jedno povećanje cene grejanja za 10 odsto, najavljuju iz Toplane. Korisnici usluga grejanja pirotskoj Toplani duguju oko 60 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari